AUTOpro
Generale Green car Stiri

Hyundai a publicat primele fotografii cu modelul electric Inster, viitor rival pentru Dacia Spring

Constructorul coreean de automobile Hyundai a dat publicității primele imagini-teaser cu noul model complet electric de clasă subcompactă, botezat Inster.

Acesta va fi un rival direct pentru Dacia Spring, iar debutul oficial este planificat pentru Salonul de Mobilitate de la Busan de la finalul lunii iunie.

Noul Hyundai Inster va oferi o autonomie de până la 355 de kilometri

Hyundai

Denumirea Inster derivă din cuvintele englezești „intimate” și „innovative”. Noul model de segment A reflectă evoluția față de modelul termic Casper, care a fost lansat în 2021. De altfel, pe piata din Coreea de Sud, acesta va fi comercializat sub numele de Casper Electric.

Imaginile publicate de cei de la constructorul asiatic dezvăluie profilul unui SUV de mici dimensiuni. Acesta va primi lumini de zi LED, precum și celebrele stopuri cu semnătura luminoasă Parametric Pixels care se găsesc și pe Ioniq 5.

Coreenii nu au oferit detalii referitoare la sistemul de propulsie, însă au precizat că noul crossover cu emisii zero va avea o autonomie de până la 355 de kilometri în ciclul WLTP.

După cum precizam anterior, viitorul Hyundai Inster va debuta în cazul salonului auto de la Busan. Deocamdată, nu se știe când va ajunge în Europa. De asemenea, este de așteptat să aibă un preț de aproximativ 20.000 de euro.

Sursa: Hyundai

Articole similare

Alfa Romeo își va lansa noul supercar pe 30 august

Mihai Morcovescu

Tesla Semi: producția în masă a camionului electric va demara la sfârșit de 2024

Mihai Morcovescu

Conceptul Nissan Hyper Adventure prefigurează un viitor SUV electric (cu video)

Mihai Morcovescu