AUTOpro
Generale Green car Stiri

Lotus Emeya a stabilit un nou record în materie de timp de încărcare (VIDEO)

Britanicii de la Lotus au anunțat că modelul lor electric de performanță Emeya a stabilit un nou record în materie de timp de încărcare.

Potrivit companiei, GT-ul cu emisii zero este capabil să se încarce de la 10 la 80% în mai puțin de un sfert de oră.

Lotus Emeya se poate încărca în 10 minute pentru o autonomie de 310 km

Lotus

Lotus a dezvăluit în toamna anului trecut noul Emeya, primul sedan electric din istoria mărcii. Acesta oferă un nivel înalt de performanțe datorită unui sistem de propulsie cu două motoare electrice. Acesta dezvoltă o putere totală de 918 CP și un cuplu de 985 Nm. Cu acestea resurse, Emeya accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde.

Acum, la aproximativ nouă luni de la lansare, britanicii anunță că modelul lor cu emisii zero a stabilit un nou record de încărcare. Concret, Lotus precizează că Emeya s-a încărcat de la 10 la 80% în doar 14 minute folosind o stație de încărcare rapidă DC de 400 kW. Performanța a fost validată de firma globală de consultanță P3.

Compania a publicat la sfârșitul lunii mai indexul independent de taxare pentru Asia. Emeya a fost plasată pe primul loc, fiind considerat cel mai rapid vehicul electric la capitolul încărcare. GT-ul electric de performanță britanic a depășit modele importante precum Mercedes EQS, BMW i7, Tesla Model Y, Genesis G80, Xpeng G9, Kia EVP, Hyundai Ioniq 6, NIO ET5 si BYD Atto 3.

Cei de la Lotus spun că Emeya atinge o putere de încărcare de vârf de 402 kW. Repriza de încărcare 10-80% a fost realizată cu o medie de 331 kW, în timp ce, în doar 10 minute de încărcare, se poate obține o autonomie de 310 kilometri. Modelul de performanță are un consum de energie WLTC de 18,7 kWh/100 km.

Potrivit comunicatului oficial, prin intermediul rețelei proprii de încărcare dezvoltată împreună cu Bosch, proprietarii Lotus au acces la peste 700.000 de stații publice. Acestea sunt răspândite în 30 de țări europene, inclusiv Marea Britanie, Germania și Franța. Lotus intenționează să-și extindă rețeaua de încărcare în toată Europa prin adăugarea de operatori de rețea suplimentari. 

Sursa: Lotus

Articole similare

Câștigătorii competiției „Cel mai 4×4” din România, ediția a XXII-a

Darius Pana

Cât de aproape este viitorul plin de mașini autonome?

Darius Pana

Iată noul Aston Martin Vanquish Volante