AUTOpro
Concept car Generale Green car Stiri

Elvețienii de la Piëch Automotive prezintă conceptul unui GT electric de performanță cu peste 1.000 CP

Compania elvețiană Piëch Automotive a publicat detaliile și fotografiile oficiale referitoare la un concept care prefigurează un GT electric de performanță.

Viitorul model de serie va dezvolta peste 1.000 CP și va oferi o autonomie ce va depăși 500 de kilometri.

Viitorul GT electric de performanță Piëch Automotive va fi lansat până în 2030

Piëch Automotive

Probabil că numele Piëch Automotive nu este cunoscut multora dintre dumneavoastră, însă în industria auto nu reprezintă o necunoscută. Asta deoarece compania a fost fondată de Anton Piëch, care este fiul fostului președinte Volkswagen, Ferdinand Piëch, și strănepotul lui Ferdinand Porsche.

După ce, în 2019 a prezentat primul său concept-car, Piëch a dezvăluit acum cel de-al doilea său prototip. Este vorba despre un GT electric de performanță, care anunță un model de serie ce ar urma să fie lansat până în 2030.

Potrivit informațiilor publicate de start-up-ul elvețian, noul concept folosește două motoare electrice, care dezvoltă în total 1.005 CP și 1.000 Nm de cuplu. Interesant este faptul că cele două unități electrice sunt conectate la tot atâtea transmisii, fiecare cu două trepte, care au rolul să ofere mai multă plăcere de condus.

Cu aceste resurse impresionante, conceptul GT cu emisii zero poate să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 2,6 secunde și să atingă o viteză de vârf de 300 km/h. Cei de la Piëch Automotive spun că noul lor concept oferă o autonomie de 502 kilometri în regim WLTP. Deși capacitatea bateriei nu a fost divulgată, reprezentanții companiei au precizat că repriza de încărcare 20-80% se realizează în doar opt minute și jumătate.

Serie limitată de 2.000 de exemplare și preț de 200.000 de euro

Din punct de vedere estetic, noul concept adoptă un limbaj de design simplu, caracterizat de linii ascuțite și suprafețe sculptate, care sunt vizibile mai ales la spate. Ca gabarit, prototipul GT electric are o lungime de 4.780 mm, o lățime de 2.000 mm și o înălțime de 1.350 mm. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.780 mm.

Piëch Automotive vrea să transforme acest concept într-un model de serie pe care ar urma să-l lanseze până la finalul deceniului. Viitorul automobil ar urma să fie produs de canadienii de la Multimatic. În acest sens, elvețienii încearcă să găsească fondurile necesare, iar pentru asta solicită fonduri din mai multe surse, inclusiv în Orientul Mijlociu.

Dacă va ajunge în producția de serie, viitorul GT electric de performanță va fi realizat într-o serie limitată de 2.000 de exemplare. Elvețienii speră ca acesta să poată fi vândut la un preț de circa 200.000 de euro.

Sursa: Piëch Automotive via Carscoops

Articole similare

Lyft are noi parteneri: nuTonomy și Jaguar Land Rover

Filip Sîrbu

Renault Captur facelift: primele detalii și imagini oficiale

Mihai Morcovescu

CES a devenit printre altele și un salon auto

Filip Sîrbu