AUTOpro
Generale Green car Stiri

Elon Musk confirmă că Tesla Model Y nu va fi actualizat în 2024

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat în mod oficial că Model Y nu va primi o versiune actualizată în decursul anului acestui an.

Mulți potențiali clienți au amânat decizia de a cumpăra actuala versiune a SUV-ului electric în speranța că producătorul va lansa în curând o versiune actualizată.

Tesla Model Y ar putea debuta în cursul anului viitor

Tesla

Au trecut aproximativ zece luni de când Tesla a introdus versiunea cu facelift a lui Model 3. Mulți se așteptau ca acesta să fie urmat și de o actualizare a lui Model Y. Cu toate acestea, Elon Musk a anunțat oficial că SUV-ul electric nu va fi supus în acest an nici unei operații de restilizare. Anunțul nu i-a mulțumit pe toți cei care nu cumpăraseră un Model Y în speranța că acesta va fi actualizat.

Facelift-ul pentru Tesla Model Y, cunoscut intern sub numele de cod „Juniper”, care ar urma să primească aceleași modificări ca Model 3, nu va fi lansat în 2024. În weekend-ul precedent, un cont popular de pe rețeaua X (fostul Twitter) administrat de un acționar Tesla a sugerat că au apărut zvonuri potrivit cărora Model Y facelift va debuta în luna iulie.

La scurt timp, Elon Musk a negat această informație, declarând: „Nu va fi lansată nici o actualizare pentru Model Y anul acesta. Ar trebui să remarc că Tesla își îmbunătățește continuu mașinile, dar chiar și o mașină care este cu șase luni mai nouă va fi puțin mai bună”, a spus șeful Tesla. Deși nu a fost avansată nici o dată de lansare, este de așteptat ca viitorul Tesla Model Y facelift să debuteze în 2025

Tesla Model Y va primi actualizări atât la exterior, cât și la interior

Anunțul lui Elon Musk nu surprinde pe nimeni. Asta deoarece, în luna februarie, consilierii de livrare fuseseră informați că o actualizare pentru Model Y nu va apărea în 2024. „Am auzit feedbackul dvs. că unii clienți așteaptă să plaseze comanda pentru Model Y deoarece anticipează o reîmprospătare similară cu Model 3”, se spunea în notificare. „Este important să comunicăm în mod clar că nu va exista nici o actualizare pentru Model Y în acest an”.

Atunci când va fi lansat, noul Model Y cu facelift ar putea primi un tratament estetic similar cu Model 3. Astfel, vor exista modificări la partea frontală care vor consta în noi faruri mai înguste și într-o bară de protecție reproiectată. De asemenea, vor exista și stopuri redesenate mai subțiri, dar forma generală a actualului model va fi păstrată.

De asemenea, sunt de așteptat modificări și la interior. Model Y facelift va primi un volan restilizat, un nou sistem de iluminare ambientală, noi materiale, o planșă de bord cu design modificat și un ecran multimedia mai mare.

Sursa: Tesla via Carscoops

Articole similare

Toyota a prezentat noul model Crown Sport: motor hibrid de 234 CP

Mihai Morcovescu

Volkswagen va lansa un nou logo GTI, care sugerează un viitor electric pentru versiunile de performanță

Mihai Morcovescu

Școala de șoferi se scumpește de la mijlocul lunii noiembrie