AUTOpro
Stiri

AutoX lansează prima flotă de taxiuri complet autonome din China

După ce și-a unit forțele în luna aprilie cu Amap al Alibaba pentru a gestiona serviciile de călătorie cu robo-taxi și apoi a deschis serviciul pentru publicul din Shanghai, AutoX a lansat acum în Shenzhen prima flotă alcătuită exclusiv din mașini autonome.

La fel ca și în cazul altor proiecte care vizează vehiculele de transport autonome din întreaga lume, AutoX RoboTaxi din China a avut până acum șoferi pregătiți să preia controlul vehiculelor în cazul apariției unei probleme. După efectuarea „testelor de stres fără șofer” folosind 25 de vehicule în ultimele șase luni, compania a lansat o flotă de mașini fără șofer ce operează în centrul orașului Shenzhen.

Vehiculele sunt construite în jurul noului sistem de conducere autonom lansat de compania a 5-a, care beneficiază de o tehnologie de detectare mai performantă ce include o gamă de camere cu rezoluție HD, două LiDAR și radare 4D, pentru a ajuta RoboTaxis să facă față scenariilor de trafic complexe. De asemenea, vehiculele sunt echipate cu mai mulți senzori pentru punctul mort, care sunt capabili să detecteze obiecte mari și mici.

AutoX a postat un videoclip pe canalul său de YouTube, unde puteți vedea unul dintre taxiurile autonome ale companiei făcând manevre printre vehiculele de pe șosea, oferind prioritate pietonilor și scuterelor și reușind o întoarcere în U, totul fără nicio operare de la distanță sau asistență umană.

AutoX are mai mult de o sută de vehicule autonome care operează în Shanghai și Shenzhen și în prezent are cinci proiecte de testare în orașe din întreaga lume, inclusiv în SUA.

În iulie, Departamentul de Vehicule din California a oferit companiei permisiunea de a testa vehiculele autonome în trafic deschis. Astfel, AutoX a devenit a treia companie, după Waymo și Nuro, care poate rula taxiuri autonome pe străzile din SUA.

Articole similare

Bentley trece la Audi?

Andrada Arsenie

Interviu în exclusivitate AUTOpro cu Linda Jackson, CEO-ul mărcii Peugeot: „Nu sunt un fan al ecranelor în mașini”

Mihai Morcovescu

Scădere dramatică a înmatriculărilor auto pe principalele piețe europene

administrator_autopromag

Leave a Comment