AUTOpro
Stiri Green car

Compania Togg a dezvăluit primul SUV electric construit în întregime în Turcia. Debutul este programat pentru 2023 (cu video)

Togg

Startup-ul turcesc Togg a demarat zilele trecute producția primului său vehicul complet electric la noua fabrică din orașul Gemlik, inaugurată la finalul lunii octombrie cu ocazia aniversării a 99 de ani de la întemeierea Republicii Turcia. Noul model este un SUV de segment C, care este și primul astfel de model construit în întregime în Turcia.

Automobilul turcesc este în momentul de față în stadiu de prototip și nu a primit deocamdată nici o denumire. În schimb, turcii anunță o autonomie ce poate ajunge până la 500 de kilometri. Debutul comercial este planificat pentru primăvara anului viitor.

Togg anunță pentru noul SUV compact electric o autonomie maximă de 500 km

Togg

Producătorul de automobile țintește o producție de 17.000-18.000 de vehicule electrice în cursul anului 2023 și anticipează o creștere de zece ori a producției anuale atunci când va funcționa la capacitate maximă. Astfel, Togg și-a propus să construiască peste un milion de mașini până în 2030.

Primul model 100% din istoria Togg este un SUV compact, care va fi disponibil atât în versiuni echipate cu un singur motor electric, cât și cu două motoare electrice.

În același timp, vor fi oferite și două variante de baterii, iar în funcție de versiune, SUV-ul Togg va avea o autonomie de până la 300 de kilometri și, respectiv 500 de kilometri, ambele în regim WLTP.

Este de așteptat ca varianta cu roți motrice față (AWD) să realizeze sprintul 0-100 km/h în 4,8 secunde, în timp ce versiunea cu tracțiune spate (RWD) să atingă „suta” în 7,6 secunde.

Noul model va putea fi cumpărat doar prin aplicația online TOGG Care, iar clienții vor putea testa mașina în cadrul unor locații speciale, numite “puncte de experiență.

Noul SUV cu emisii zero produs în Turcia va debuta în cursul lunii martie 2023, însă listele de pre-comenzi vor fi deschise în luna februarie. Totuși, prima comandă a fost deja plasată și îi aparține președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Pe lângă acest SUV, cei de la Togg vor mai lansa în următorii 5 ani alte trei modele electrice. Primul dintre acestea va fi o berlină de clasă compactă în 2025, care va fi urmată un an mai târziu de un coupe compact, în timp ce în 2027 este planificat să-și facă debutul un SUV de segment B.

Sursa: InsideEVs și TCCB.Gog.tr

Articole similare

VIDEO: Nissan a prezentat noul concept Arizon, care prefigurează un SUV electric

Mihai Morcovescu

Renault accelerează către electrificarea totală. Dacia rămâne accesibilă!

Florin Amariei

Genesis Neolun Concept prefigurează un viitor SUV electric de lux

Mihai Morcovescu