AUTOpro
Stiri Green car

Abarth a publicat un teaser cu primul model de performanță complet electric din istoria mărcii. Acesta va fi dezvăluit pe 22 noiembrie

Brandul italian Abarth este pe cale să inaugureze o nouă eră în istoria sa de peste șapte decenii. Oficialii companiei cu sediul la Bologna au confirmat în mod oficial că noul Abarth 500 electric va fi dezvăluit la 22 noiembrie. Acesta va fi primul model cu zero emisii produs vreodată de italieni.

Anunțul a fost făcut de șeful Abarth, francezul Olivier François, și vine la capătul unei perioade de timp în care în industrie au circulat zvonuri potrivit cărora constructorul de automobile sport va lansa până la finalul anului curent primul său model de performanță pe baterii. Acesta va fi bazat pe versiunea de stradă 100% electrică Fiat 500e.

Noul Abarth 500 electric va avea în jur de 170 CP și o autonomie maximă de 320 km

Abarth

Deocamdată, specificațiile tehnice ale noului model nu au fost dezvăluite, însă Olivier François a precizat că, din punct de vedere tehnic, va fi un model complet nou, cu genele estetice ale clasicului model, dar cu un grup motopropulsor conceput de la zero.

Este, însă, de așteptat ca noul model de performanță electric să primească un motor de 170 CP, urmând să devină cel mai puternic model din gama italienilor. Asta înseamnă că va fi foarte apropiat de Abarth 695 și mult mai puternic comparativ cu varianta de serie Fiat 500e.

Tehnicienii de la Abarth vor monta cel mai probabil o baterie de 42 kWh, care oferă o autonomie maximă de 320 de kilometri. De asemenea, modelul va primi o suspensie revizuită, care va fi recalibrată.

Mai multe prototipuri au fost deja testate în acest an și au dezvăluit o serie de detalii estetice interesante, cum ar fi frâne cu discuri pe ambele axe, care se ascund sub un set de jante din aliaj de 17 inch.

Noul Abarth 500 electric va fi dezvăluit în ziua de 22 noiembrie când vor fi anunțate și detaliile tehnice ale noului model de performanță.

Sursa: Autoblog

Articole similare

Kia e-Niro, campion peste ocean

Florin Amariei

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit – III

Filip Sîrbu

Cele mai importante îmbunătățiri aduse gamei Kia Ceed

Ana Cristina Militaru