AUTOpro
Green car Stiri

Noile modele electrice Genesis vor oferi încărcare wireless

Hyundai a anunțat că un model Genesis 2021 va încorpora în tehnologia de încărcare, o caracteristică ce nu se găsește pe niciun model actual Tesla, și anume, încărcarea wireless.

Genesis va fi primul producător de automobile din industrie care va comercializa încărcarea wireless pe un vehicul EV de serie. Această tehnologie a fost dezvoltată de WiTricity, un lider în tehnologia de încărcare fără fir.

În viitorul îndepărtat, vehiculele electrice se vor putea încărca wireless chiar în timp ce se află în funcțiune. Tehnologia fără fir WiTricity poate fi utilizată cu un suport de încărcare la sol, care poate fi destinată reședințelor private sau poate fi îngropată în pavajul unei parcări.

Genesis intenționează, de asemenea, să încorporeze tehnologia WiTricity „P&C (Plug and Charge)”, care avertizează șoferii cu privire la costurile de încărcare. Prin această tehnologie, mașina poate verifica utilizatorul și poate efectua automat plăți prin conectarea cablului de încărcare la o stație. Tehnologia P&C ar trebui să debuteze pe următoarea variantă electrică a modelului Genesis G80 din 2021, despre care se zvonește că ar fi numită eG80. De asemenea, ar trebui să apară pe un viitor crossover electric Genesis, care folosește în prezent numele proiectul JW”.

Deoarece încărcarea wireless necesită îmbunătățiri separate ale infrastructurii la stațiile de încărcare, Genesis intenționează să ofere această caracteristică doar ca opțiune la nivelurile superioare de finisare.

Cu toate acestea, inovația în acest domeniu ar putea accelera calendarul disponibilității. Society of Automotive Engineers (SAE) tocmai a ratificat SAE J2954, creând primele standarde globale de încărcare fără fir pentru vehicule electrice. Acest cadru va crea o viziune clară pentru producătorii auto în ceea ce privește dezvoltarea vehiculelor electrice cu capacități de încărcare fără fir, ceea ce înseamnă că această caracteristică ar putea ajunge în SUA imediat după a doua jumătate a anului 2021.

Trebuie menționat faptul că Genesis nu este prima companie care încearcă să implementeze o astfel de tehnologie, și anume încărcarea wireless. BMW oferă în prezent o tehnologie similară, dar numai ca program pilot.

Articole similare

ACAROM: Industria auto, cu sprijinul IGSU, susține repararea a 50 de ventilatoare medicale

Robert Stan

Carlos Ghosn a demisionat de la Renault

administrator_autopromag

Opel va avea un prototip complet autonom în 2018

Filip Sîrbu

Leave a Comment