AUTOpro
Generale Green car Stiri

VIDEO: Tesla Cybertruck, surprins în teste în orașul american Palo Alto. Producția va demara în 2023

Tesla

Producătorul american de vehicule electrice Tesla ar urma să producă în 2023 primele exemplare ale camionetei Cybertruck. Până atunci, controversatul model cu emisii zero a fost surprins în timpul unor teste efectuate pe străzile din apropierea sediului companiei din orașul californian Palo Alto. Din imagini pare să fie vorba despre o versiune foarte apropiată de cea care va intra în producție în acest an.

În urmă cu o săptămână, CEO-ul companiei, Elon Musk, declara cu ocazia prezentării cifrelor de vânzări din trimestrul al patrulea al anului precedent că se așteaptă ca producția lui Cybertruck să demareze în vară. Până atunci, pick-up-ul cu emisii zero va mai suferi câteva modificări minore.

Tesla Cybertruck va fi introdusă în producție în vara acestui an

Tesla

În imaginile de față putem observa o serie de detalii care sugerează că avem de-a face cu un Tesla Cybertruck foarte aproape de versiunea finală de serie. În primul rând, acesta este primul exemplar care are oglinzi laterale convenționale văzut până acum. Versiunile anterioare nu aveau oglinzi sau cel mult erau dotate cu oglinzi digitale.

De asemenea, un alt detaliu care ne face să credem că este o versiune foarte apropiată de cea care va fi lansată pe piață îl reprezintă poziția geamurilor laterale spate, care sunt foarte încastrate în raport cu caroseria.

În schimb, acest Cybertruck pare să aibă portiere cu mânere clasice, iar acest detaliu vine cumva în contradicție cu cele declarate de Elon Musk, care a spus în nenumărate rânduri că acestea nu vor apărea pe modelul de serie.

În ceea ce privește momentul când se va da startul producției, Lars Moravy, șeful departamentului de inginerie, spunea recent că s-a început instalarea tuturor echipamentelor de producție la fabrica Gigafactory din Austin (Texas). Totodată, oficialul Tesla a precizat că au fost construite câteva mașini de pre-producție, iar altele vor sosi în cursul lunii februarie.

Camioneta electrică Tesla Cybertruck trebuia să intre în producție încă din anul 2021. Dar, pe fondul pandemiei de Covid-19 și a crizei globale de semiconductori, debutul producției a fost amânat în mai multe rânduri.

Elon Musk a precizat în urmă cu câteva zile că producția de volum a pick-up-ului cu zero emisii ar urma să înceapă abia în 2024. Până în prezent, Tesla a primit peste 1,5 milioane de pre-comenzi la nivel mondial.

Sursa: InsideEVs

Articole similare

Grupul PSA şi ONG-urile T&E şi FNE comunică oficial consumul real pe durata utilizării pentru autovehiculele Peugeot, Citroën şi DS

administrator_autopromag

Lexus 200h facelift – meaner & greener

administrator_autopromag

Skoda a publicat primele schițe oficiale cu noile Scala și Kamiq. Debutul, la 1 august

Mihai Morcovescu