AUTOpro
Stiri

Designer Dacia: Showcar-ul Dacia Spring nu este mult diferit de modelul de serie

Dacia Spring

David Durand, directorul de design al gamei Dacia, a dezvăluit jurnaliștilor francezi câteva informații noi despre viitorul model de serie.

Știm deja cu toții că Dacia Spring – ca și multe alte premiere mondiale – nu a putut fi prezentat publicului la Geneva International Motor Show. Cum oficialii grupului Renault aveau nevoie de vizibilitate în media pentru acest showcar care prefigurează primul model de serie Dacia 100% electric, au încercat mai întâi să prezinte showcar-ul printr-un comunicat de presă și, mai apoi, au invitat jurnaliștii francezi să îl descopere „pe viu” la Paris. Din nefericire, în plină pandemie, presa din alte state nu a avut acces la aceste prezentări.

Prezent la una dintre aceste prezentări exclusiviste, David Durand, directorul de design al gamei Dacia, a dezvăluit jurnaliștilor francezi câteva informații noi despre viitorul model de serie. Astfel, conform acestuia, „vorbim despre o mașină compactă, simplă și practică ca toate modelele Dacia, dar care este în același timp robustă. (…) Semnătura luminoasă din spate amintește de modelul Sandero din prezent care are patru blocuri roșii. În cazul Dacia Spring regăsim aceste patru elemente, însă ele reprezintă un «dublu Y», asta prefigurând semnătura luminoasă a viitoarelor modele Dacia. Pentru Dacia ne ghidăm după ideea ca mașina să fie 100% utilă, deci nu avem nevoie de prea multe decorațiuni. Evident, păstrez surpriza vehiculului de serie pentru momentul în care îl vom dezvălui, dar vă asigur că veți recunoaște imediat mașina pentru că nu este departe de versiunea «showcar» prezentată acum”.

Articole similare

Matematica o demonstrează! Iată cele mai frumoașe mașini

Florin Amariei

Înlocuitorul lui Alfa Romeo Stelvio va sosi în 2026 și va fi un model pur electric

Mihai Morcovescu

Aptera – triciclul cu rol de masina pe care nu il incarci vreodata

Florin Amariei

Leave a Comment