AUTOpro
Stiri

Înmatriculările de mașini noi continuă să scadă

Piața auto este în derivă în acest an, totul fiind cauzat de epidemia de COVID-19, care a dus la reticență din partea clienților și închiderea aproape generalizată a uzinelor.

Anul 2020 a început foarte prost pentru piața de mașini noi. Dacă în luna ianuarie s-a înregistrat o scădere de 7,6% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, în februarie scăderea a fost de 7%, ceea ce face ca scăderea pe primele două luni ale lui 2020 să fie de 7,3%, la un volum de 2.194.706 unități, conform datelor Jato Dinamycs. Mai mult, în februarie s-a înregistrat cel mai mic număr de înmatriculări din anul de referință 2015, atunci când volumul a fost de doar 955.113 unități.

Chiar și așa, tendința pieței de a merge către electrificare nu doar că s-a păstrat, ci s-a și intensificat. Dacă în februarie 2019 erau 75.400 de mașini eletrificate (EV și hibride), luna trecută au fost înmatriculate 135.500 de unități, ceea ce reprezintă o creștere de peste 80 de procente. Evident, acest nivel al creșterii s-a produs pe fondul scăderii înmatriculărilor de mașini echipate cu motoare clasice.

Surprinzător, clasa medie a înregistrat o creștere importantă, doar BMW Seria 3 și Volkswagen Passat cumulând 31% din volumul segmentului.

Pe de altă parte, Volkswagen Golf a fost detronat de pr primul loc în favoarea noului Renault Clio, dar acest lucru a fost influențat și de faptul că modelul francezilor a fost mai mult timp disponibil pe piață.

Din păcate, specialiștii Jato Dynamycs consideră că epidemia de coronavirus nu a inluențat încă decisiv piața de mașini noi, urmând ca primele date în acest sens să le observăm pe statisticile lunii martie.

Articole similare

Renault ar putea renunţa la plata dividendelor pentru 2019

Robert Stan

Honda va avea modele complet autonome în 2025

Filip Sîrbu

Skoda Kamiq este cel mai nou SUV din gama constructorului ceh

Dragos Baltateanu

Leave a Comment