AUTOpro
Concept car Generale Stiri

Opel a publicat primele poze cu viitorul concept-car Experimental. Debutul, la IAA Mobility 2023

Producătorul german de automobile Opel a dat publicității primele poze cu noul concept denumit Experimental. Acesta va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Munchen (IAA Mobility) din luna septembrie.

Viitorul prototip va fi primul vehicul care va afișa noua siglă a mărcii din Russelsheim.

Opel Experimental Concept va folosi materiale sustenabile

Opel

Zilele trecute, Opel a dezvăluit numele viitorului său concept. Experimental reprezintă următoarea etapă în evoluția limbajului de design „Bold and Pure” văzut pentru prima dată pe GT X. Noul concept va influența viitoarele modele de serie ale constructorului german.

Acum, la o săptămână distanță, compania a publicat primele fotografii cu Experimental, care dezvăluie câteva detalii estetice ale viitorului prototip.

Astfel, la partea frontală se remarcă noul logo iluminat în jurul căruia se concentrează designul mașinii. Acesta este mai subțire, iar „Blitz” (n.n. – fulger), detaliul specific mărcii germane, este acum împărțit în două. Germanii spun că primul model de serie care va purta noul logo va debuta în 2024.

În același timp, Experimental Concept primește noua versiune „Visor”. Este vorba despre masca neagră care se regăsește pe toate modelele noi. De asemenea, vor exista jante cu o structură în formă de elice, care par să aibă și capace aerodinamice.

Interiorul prototipului este descris ca fiind futurist. Aici există scaune ergonomice, iar cei de la Opel spun că au folosit o serie de materiale sustenabile.

„Opel Experimental marchează începutul unui nou capitol pentru marca noastră. A fost conceput pentru a oferi o viziune tangibilă a direcției spre care se îndreaptă marca Opel”, a declarat directorul general al mărcii, Florian Huettl.

Conceptul Experimental va fi prezentat publicului în cadrul Salonului Auto de la Munchen (IAA Mobility), care va avea loc în perioada 5-10 septembrie.

Sursa: Opel

Articole similare

Interviu în exclusivitate cu Michael Shu, CEO BYD, episodul 1: „Vrem să devenim cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume”

Dan Vardie

Premieră mondială – Primul producător de automobile din Vietnam!

Filip Sîrbu

Mitsubishi a lansat noul L200 la Geneva

Stan Robert