AUTOpro
Generale Stiri

Noua generație Genesis G90 a fost lansată pe piața din Europa

Genesis, divizia de lux a coreenilor de la Hyundai Motor, a lansat în Europa cea de-a doua generație a limuzinei G90. Modelul a fost dezvăluit în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Nava amiral este disponibilă în două variante de ampatament și poate fi deja comandată în Germania și în Elveția.

Genesis G90 vine în două versiuni de ampatament

Cel mai luxos model din gama celor de la Genesis a fost lansată în Coreea de Sud la finalul anului 2021, iar câteva luni mai târziu și pe piața din SUA. Acum a venit momentul să-și facă debutul și în Europa.

Versiunea europeană a limuzinei G90 este disponibilă atât cu ampatament scurt, cât în versiune cu ampatament mărit. Varianta cu ampatament scurt SWB măsoară 5.275 mm în lungime și are un ampatament de 3.180 mm.

Ampatamentul modelului LWB este de 3.370 mm, ceea ce face ca lungimea să ajungă la 5.465 mm. Această versiune oferă cu 190 mm mai mult spațiu la picioare pentru pasagerii din spate.

În ceea ce privește lățimea și înălțimea, cele două variante sunt identice, respectiv 1.930 mm și 1.490 mm. Greutatea mașinii variază între 2.025 și 2.345 de kilograme, în funcție de versiune.

Noul G90 va fi rival pentru Maybach S-Class

Noua iterație G90 va putea fi comandată cu patru sau cu cinci locuri. Interesant este faptul că varianta cu ampatament mărit va fi disponibilă doar într-o configurație cu patru locuri.

Reprezentanții Genesis nu au oferit informații legate de motorizări. Modelul cu specificații americane este echipat cu un propulsor V6 de 3,5 litri, care este disponibil în două versiuni de putere: una de 375 CP și 530 Nm, iar cealaltă de 409 CP și 549 Nm de cuplu.

Coreenii au precizat că limuzina lor de lux va oferi o listă bogată de dotări standard. Acestea vor ajuta G90 să rivalizeze cu Maybach S-Class.

Detaliile complete vor fi dezvăluite în perioada următoare. Așa cum spuneam, noul Genesis G90 poate fi deja comandată în Germania și Elveția. Modelul va avea un preț semnificativ mai mare comparativ cu modelul G80, care pe piața germană pornește de la 53.480 euro.

Sursa: Genesis

Articole similare

ACEA – cota de piață a vehiculelor electrificate a crescut vertiginos în 2021

Filip Sîrbu

Și Rusia va avea taxiuri autonome

Filip Sîrbu

Ford investește încă 30 mil. USD la Craiova

Robert Stan