AUTOpro
Generale Plug-in Hybrid Stiri

Noul Volkswagen Passat: primele imagini oficiale cu break-ul de clasă medie

Volkswagen a publicat primele fotografii oficiale cu noua generație Passat. Modelul va fi oferit de această dată doar în versiune de caroserie break, după ce sedanul a fost eliminat din producție la începutul anului 2022.

Noul Passat va primi motorizări plug-in hybrid, care vor oferi până la 272 CP.

Volkswagen Passat break este mai mare comparativ cu actualul model

Volkswagen

Producătorul german de automobile va dezvălui cea de-a noua iterație Passat în toamna acestui an. Aceasta va fi ultima care va fi oferită cu motorizări cu ardere internă, înainte ca modelul de clasă medie să devină complet electric

Până la debutul oficial, reprezentanții companiei au publicat o serie de imagini cu câteva prototipuri, care se află în ultimele faze de testare. Acestea sunt însoțite și de detalii tehnice.

Mașinile sunt, evident, camuflate. Cu toate acestea, se pot vedea câteva detalii estetice, mai ales la partea frontală, care va fi complet redesenată. Passat va primi noi faruri, care vor fi unite printr-o bandă LED, dar și o grilă revizuită supradimensionată, care va fi integrată în bara de protecție.

Noua iterație Volkswagen Passat va fi construită pe noua platformă MQB Evo. Este vorba despre aceeași arhitectură care va fi folosită și pe viitorul Tiguan. Spre deosebire de modelul aflat pe piață, noul Passat va crește în dimensiuni, urmând să măsoare 4.917 mm, cu 144 mm mai mult.

Comparativ cu actuala generație, noul Passat va fi și mai lat cu 20 mm i(1.852 mm) și mai înalt cu 7 mm (1.482 mm). În dreptul ampatamentului vor fi trecuți 2.841 mm, ceea ce înseamnă un plus de 50 mm.

Ca urmare a acestor dimensiuni, Volkswagen Passat 2023 va oferi cu 50 mm mai mult spațiu pe locurile din spate, în timp ce volumul portbagajului va crește și el până la 690 de litri cu bancheta în poziție normală(+40 de litri față de modelul actual). Cu bancheta rabatată, spațiul destinat bagajelor va crește la 1.920 de litri (+140 de litri).

Volkswagen Passat break va avea motorizări termice și plug-in hybrid

Germanii au pregătit la interior un instrumentar digital de 10,25 inch și un ecran central de 12,9 inch în standard. Opțional, clienții vor putea alege un sistem de infotainment cu ecran de 15 inch. Noul VW Passat va primi și noi dotări, cum ar fi faruri LED Matrix și stopuri LED, care vor fi unite printr-o bandă iluminată.

Gama de motorizări va include unități termice diesel și pe benzină mild-hybrid. De asemenea, noul Passat va oferi și două versiuni plug-in hybrid, una de 204 CP, iar cealaltă de 272 CP. Ambele variante vor avea o autonomie de circa 120 de kilometri în modul pur electric.

Inginerii germani au pregătit o serie de modificări la nivelul direcției și al suspensiilor. Astfel, noul model de clasă medie va fi disponibil opțional cu sistemul Dynamic Chassis Control Pro cu amortizoare adaptive. 

Se știe deja că noul Volkswagen Passat va fi comercializat doar în varianta de caroserie break. Acesta va fi dezvăluit în luna august și va fi asamblat la uzina din Bratislava (Slovacia).

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Înmatriculările vehiculelor electrice (ECV) s-a triplat

Andrada Arsenie

General Motors, dincolo de mașini. Ținta nouă a gigantului auto

Florin Amariei

Volvo a prezentat noul EX90 Excellence, versiunea de lux a SUV-ului electric lansat în 2022 (cu video)

Mihai Morcovescu