AUTOpro
Generale Stiri

Volkswagen exclude relansarea modelelor Beetle și Scirocco

CEO-ul Volkswagen, Thomas Schäfer, a anunțat că producătorul german nu va dezvolta noi generații pentru modelele Beetle și Scirocco.

Informația a fost oferită de șeful mărcii într-un interviu acordat publicației britanice Autocar și vine la scurt timp după ce apăruseră zvonuri potrivit cărora ambele automobile ar putea renaște sub forma unor modele electrice.

Volkswagen avea în plan să reînvie ambele modele când era condus de Herbert Diess

Volkswagen

„Sunt câteva mașini ca Beetle care au avut timpul lor. Dar, nu ar avea sens să le aducem înapoi. La fel stau lucrurile și cu Scirocco, care a avut parte de o reinterpretare. Dar, să facem asta din nou? Nu cred. Vremea sa a apus”, a declarat CEO-ul Volkswagen.

Viitorul celor două modele a fost un subiect amplu dezbătut în ultimele luni. Zvonurile conform cărora atât Beetle, cât și Scirocco ar primi noi generații au fost alimentate de o imagine oficială de promovare a viitorului film de animație Miraculous.

Declarația lui Thomas Schäfer vine după ce producătorul din Wolfsburg a publicat acea fotografie care înfățișează un concept electric bazat pe Beetle, iar lângă mașină se află Ladybug, personajul principal din film.

Prototipul își va face apariția în pelicula pentru copii deoarece Volkswagen este partener oficial. Cu toate acestea, Thomas Schäfer a ținut să precizeze că marca germană nu intenționează să readucă la viață acest model.

Potrivit sursei citată, Volkswagen ar fi avut în plan să reintroducă în producție modelul Beetle în perioada în care compania era condusă de Herbert Diess. Acestea ar fi trebuit să fie lansat sub forma unui model electric cu patru uși.

În schimb, actualul șef al mărcii este de părere că strategia de lansare a unor modele de inspirație retro „ar fi un capăt de drum” pentru VW.

„Marca trebuie să se reinventeze în permanență și să vină cu lucruri noi. Așa s-a întâmplat când s-a terminat vremea lui Beetle și a apărut Golf-ul. Suntem mândri de istoria noastră. Iar când te uiți în urmă, este ceva de care trebuie să fii mândru. Însă nu este singurul lucru care ne definește”, a mai spus Thomas Schäfer.

Sursa: Autocar

Articole similare

Elon Musk, CEO Tesla, consideră că oamenilor li se va interzice să conducă, odată ce maşinile devin autonome

Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat Raliul Moldovei Moinești 2016

administrator_autopromag

Radford se întoarce! Caroserie exclusivistă și expertiză F1

Florin Amariei