AUTOpro
Generale PHEV Stiri

Noul Volkswagen Tiguan: primele imagini oficiale. Debutul este planificat pentru toamna lui 2023

Producătorul german de automobile Volkswagen a publicat primele imagini și detalii oficiale referitoare la noua generație Tiguan. Fotografiile au fost realizate în timpul testelor în care au fost făcute setările finale.

Viitorul SUV va primi tehnologii de ultimă generație. De asemenea, va exista o versiune PHEV, care va oferi o autonomie de 120 de kilometri. Debutul noului VW Tiguan va avea loc în toamna anului curent. Primele exemplare vor ajunge la dealeri în primăvara lui 2024.

Noul Volkswagen Tiguan a crescut în dimensiuni

Volkswagen

Volkswagen Tiguan este de câțiva ani cel mai bine vândut model al mărcii la nivel mondial. De la debutul său, în toamna anului 2007, au fost comercializate peste 7,4 milioane de unități. Acum, a venit timpul ca Volkswagen să lanseze o nouă generație.

Cea de-a treia iterație este dezvoltată pe o versiune revizuită a platformei MQB, numită MQB evo. Astfel, noul Tiguan a crescut în dimensiuni, fiind mai lung cu 32 mm și mai înalt cu 5 mm comparativ cu modelul aflat pe piață.

În ceea ce privește lățimea și ampatamentul, acestea au rămas neschimbate. În schimb, volumul portbagajului este mai mare cu 33 de litri, având acum 648 de litri. De asemenea, cei de la Volkswagen spun că spațiul la cap pentru ocupanții locurilor din față este mai mare cu 9 mm. Pentru pasagerii din spate, același spațiu a crescut cu 10 mm.

Noul SUV compact apare camuflat în imagini. Totuși, Volkswagen ne anunță că Tiguan 2023 va primi faruri LED Matrix HD ca dotare opțională, care vor conține câte 19.200 de micro LED-uri. Acestea vor fi controlabile individual și vor putea ilumina drumul până la o distanță 500 de metri. Stopurile sunt unite printr-o bandă iluminată.

Noi tehnologii la interior

Compania din Wolfsburg a publicat și câteva fotografii cu interiorul. Se observă un ecran central pentru sistemul multimedia, care are 12,9 inch, și un instrumentar de bord digital de 10,25 inch.

Opțional, va fi oferit și un display cu diagonala de 15 inch, același care se regăsește și pe electricul ID.7. Acesta va fi „însoțit” de un Head-Up Display nou și un ecran OLED montat în consola centrală de unde vor putea fi alese modurile de rulare.

Din punct de vedere tehnic, noul SUV compact va primi o gamă de motorizări pe benzină, benzină cu sistem mild-hybrid, diesel și versiuni plug-in hybrid. Volkswagen nu a dezvăluit specificațiile acestora. Știm doar că versiunea hibridă cu încărcare la priză va oferi puteri cuprinse între 204 și 272 CP. În plus, autonomia pur electrică va fi de până la 120 de kilometri. În premieră, Tiguan eHybrid va oferi încărcare AC și DC.

Vor fi disponibile atât variante cu roți motrice față, cât și cu tracțiune integrală. Totodată, noul Tiguan va fi dotat și cu sistemul Dynamic Chassis Control Pro, care va reglara suspensia adaptivă pentru un plus de confort.

Noul Volkswagen Tiguan va fi dezvăluit oficial în toamna anului curent. Vânzările în Europa vor începe în primul trimestru din 2024. Potrivit informațiilor oficiale, noua generație Tiguan va primi și o versiune alungită, care va fi vândută sub denumirea de Tayron.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

CES 2023: Hyundai a prezentat un concept Ioniq 5 dotat cu sistemul e-Corner (cu video)

Mihai Morcovescu

Mașinile electrice parcurg într-un an cu 7.200 km mai puțin decât cele echipate cu motoare termice

Mihai Morcovescu

Mașini BMW, Toyota și Audi pot fi deschise și pornite printr-un hack radio

administrator_autopromag