AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla Semi: producția în masă a camionului electric va demara la sfârșit de 2024

Tesla Semi, primul camion din istoria producătorului american de automobile electrice, va intra în producția în masă la sfârșitul anului 2024.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei, Elon Musk. În prezent, camionul electric este fabricat în doar câteva exemplare pe an.

Primele exemplare Tesla Semi au ajuns la compania PepsiCo

Tesla

Prezentat pentru prima dată în 2018, camionul cu zero emisii ar fi trebuit să intre în producția de serie doi ani mai târziu. Dar, din cauza pandemiei de Covid-19, debutul producției a fost amânat până la sfârșitul lui 2022.

Tesla Semi este un produs de nișă pentru producătorul de peste Ocean. Cu toate acestea, este considerat crucial de către Elon Musk pentru accelerarea tranziției companiei către o energie mai durabilă.

Primele exemplare au fost livrate în decembrie anul trecut, clientul fiind compania PepsiCo. Însă, în contextul unor probleme legate de furnizarea bateriilor, producția în masă nu a început nici acum.

Cu prilejul unei conferințe pe teme de energie verde, care a avut loc în Austin (Texas), Elon Musk a vorbit despre Tesla Semi. Cu toate acestea, nu a oferit detalii referitoare la producția în masă a camionului electric. Șeful Tesla a precizat doar că producția în masă a camionului electric va demara abia la sfârșitul lui 2024.

Nu demult, Musk declarase că Tesla Semi va fi produs în 50.000 de exemplare în 2024. Acum, însă, miliardarul american spune că este greu de crezut că se putea atinge acest prag în momentul în care va începe producția în masă.

Camionul lui Musk va fi asamblat la gigafabrica Tesla din statul Nevada. Se estimează că această uzină va avea o capacitate de producție de 1,5 milioane de vehicule comerciale electrice pe an. Compania a declarat că va investi 3,6 miliarde de dolari pentru a extinde sit-ul de producție, precum și într-o uzină cu o capacitate anuală de 100 GWh. 

Sursa: InsideEVs

Articole similare

Antidot pentru stresul la volan

Porsche își face propria fabrică de baterii în Germania

Florin Amariei

Conceptul Mitsubishi Moonstone prefigurează un SUV coupe electric care va sosi în 2035 (cu video)

Mihai Morcovescu