AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Elon Musk actualizează prețurile și introduce reduceri la Tesla de până la 20%

Deși a înregistrat vânzări cu mult peste 1 milion de unități în 2022, este pe cât se poate de evident că Tesla nu traversează cea mai bună perioadă din istoria de aproape 20 de ani. Prin reduceri la Tesla cu adevărat masive vedem prima încercare de a readuce compania pe linia de plutire.

Deși nu sunt semne că cererea pentru mașinile Tesla este cu adevărat pe o pantă descendentă, ci mai degrabă producția a atins niveluri cu mult mai ridicate față de anii anteriori, faptul că Elon Musk se implică în tot mai multe proiecte ce nu au legătură cu lumea auto dăunează companiei americane. În plus, tot mai mulți producători auto cu vechime își diversifică intens gama de vehicule electrice, așa că Tesla are din ce în ce mai multă competiție.

Și ce poți face când cererea nu mai este pe atât de ridicată, iar concurența nu stă cu mâinile în sân? Actualizezi oferta, nu-i așa?! Iar Elon Musk a  găsit de cuviință că este momentul să aplice reduceri la Tesla, ce sunt cu adevărat ridicate în unele cazuri.

Primele reduceri la Tesla au fost în China, unde prețurile au ajuns să fie mai mici cu de la 6 la 13,5%

Reduceri la Tesla Model 3 in Romania

În SUA, discounturile sunt de câteva zile chiar și de până la 20 de procente. Astfel, un Model 3 RWD are acum un preț de 43.990 dolari, de la 46.990 dolari cât costa la sfârșit de 2022. Dar, reduceri la Tesla ce merită cu adevărat a fi luate în seamă se văd în dreptul Model Y Long Range, ce și-a văzut prețul de 65.990 dolari adus la doar 52.990 dolari.

De reduceri la Tesla se pot bucura și europenii, inclusiv în România prețurile sunt mai mici chiar și cu 11.000 Euro

Norvegia

În Germania, cea mai mare piață auto de pe Bătrânul Continent, Tesla a redus prețurile cu până la 17%. Cea mai mare tăiere de cost este afișată la nemți în dreptul Model Y, ce a primit un discount de 9.100 Euro.

În țara noastră, Model 3 costă acum 44.999 Euro, de la 50.990 Euro cât era prețul afișat pe site-ul oficial cu doar câteva zile în urmă. Doar că Model Y se bucură de reduceri la Tesla și mai ridicate. Prețul de bază este acum de 46.990 Euro de la 55.990, în timp ce Model Y Long Range a primit un discount de 11.000 Euro.

Vor fi impulsionate oare comenzile așa cum își dorește Elon Musk doar prin aceste reduceri la Tesla sau este nevoie de mai mult de atât?

Sursa: Reuters

Articole similare

Primul Alfa Romeo electric va fi un crossover înrudit cu Jeep Avenger. Debutul, în 2024 (cu video)

Mihai Morcovescu

Suzuki Ignis a intrat în finala competiției World Urban Car 2017

Filip Sîrbu

Ministrul Tanczos Barna anunţă un program Rabla pentru flote comerciale. Bugetul alocat va crește cu 15% (cu video)

Mihai Morcovescu