AUTOpro
Generale Stiri

Noua generație Volkswagen Tayron va înlocui Tiguan Allspace în Europa. Producția va demara în 2024

Volkswagen Tayron este un model construit și comercializat exclusiv în China. Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, viitoarea generație a crossover-ului ar putea ajunge și în Europa.

Modelul de clasă compactă ar urma să ia locul lui Tiguan Allspace în portofoliul european al producătorului german.

Noul Volkswagen Tayron va deveni model global și va fi produs în Germania

Volkswagen

Actuala iterație Tayron a fost lansată în 2018 ca produs al joint-venture-ul FAW-Volkswagen. Construită pe platforma MQB, modelul este disponibil exclusiv pe piața chineză. În prezent, Tayron este asamblat la uzina din Tianjin.

Acest lucru s-ar putea schimba, însă, odată cu generația următoare. Asta pentru că producătorul din Wolfsburg și-a propus ca Tayron să devină un model global, care să ajungă inclusiv în Europa.

Aici ar urma să ia locul lui Tiguan Allspace, urmând să fie poziționat în gamă între Tiguan și Touareg. Viitorul model va fi echivalentul cu siglă VW al celei de-a doua generații Skoda Kodiaq.

Potrivit unor informații lansate de Autocar India și preluate de Motor1, Tayron ar urma să fie produs în Germania, începând din 2024. Nu este clar dacă Tiguan va primi o nouă generație pe anumite piețe sau Tayron îl va înlocui peste tot.

De altfel, și șeful mărcii germane, Thomas Schafer, a vorbit despre această mutare la începutul lunii aprilie. Acesta a spus că „Tayron va fi printre ultimele modele Volkswagen echipate cu motoare termice, care vor fi disponibile pe piața europeană”.

Sursa: Motor1

Articole similare

Papamobilul utilizat pentru vizita Papei Francisc în România ar putea fi produs la Mioveni

Robert Stan

PEUGEOT sărbătorește 210 ani de existență

Filip Sîrbu

Noul SUV compact Citroen C3 Aircross: Citroen consolidează ofensiva internațională SUV

Filip Sîrbu