AUTOpro
Generale

Lotus va produce un crossover

Moda crossover-urilor atinge toate sferele industriei auto, și puțin sunt cei care încă nu au în plan un astfel de model – iar aici nu ne-a venit altceva în minte decât Ferrari. În rest, chiar și producătorii tradiționali de mașini luxoase sau supersport au sau pregătesc o astfel de ofertă, într-o ofensivă pornită acum câțiva ani de Porsche cu al său Cayenne.

 Lotus-Evora-400-Front-3-4-high-res1

Ultimul care și-a anunțat intenția de a dezvolta un crossover sunt cei de la Lotus, deținuți de concernul malaezian Proton. Anunțul a fost făcut de CEO-ul mărcii britanice, Jean-Marc Gales, care a specificat și că modelul va fi produs în China, unde vor și debuta vânzările în 2019. Pe lângă apetitul din ultimul timp al acestei țări pentru automobile, un alt motiv este și semnarea unui join-venture între Proton și compania locală Goldstar Heavy Industrial.

 

Revenind la modelul Lotus, acesta va fi ”primul SUV ultra-ușor din lume”, după cum declară Gales. Cu alte cuvinte, va respecta filosofia tradițională de produs al lui Lotus, chiar dacă într-un segment neobișnuit pentru acest gen de abordare. Zvonurile pomenesc de o caroserie de aluminiu care, la dimensiunile unui Porsche Macan va cântări cu circa 200 kg mai puțin decât concurența directă. Motorul ar putea proveni de la Toyota.

Articole similare

Citroën a prezentat versiunea C5 Aircross pentru piața europeană

Filip Sîrbu

Vânzările Dacia au crescut în 2022 cu aproape 7% comparativ cu anul 2021

Mihai Morcovescu

Dacia Duster este Mașina Anului 2018 în România

Filip Sîrbu

Leave a Comment