AUTOpro
Generale Stiri

Volkswagen va elimina cutia manuală de pe Golf din cauza normelor Euro 7

Volkswagen

Volkswagen este pe cale să ia o decizie radicală în ceea ce privește viitorului modelului Golf. Astfel, potrivit unui oficial al mărcii, VW va elimina definitiv cutia manuală de pe compacta germană începând cu 2024.

Producătorul de automobile din Wolfsburg spune că este nevoit să ia această decizie în contextul viitoarelor norme de poluare Euro 7.

Volkswagen Golf nu va mai avea versiuni cu transmisie manuală

Volkswagen

La 1 iulie 2025 vor intra în vigoare noile norme de poluare Euro 7. Deși mai sunt doi ani până atunci, aceste reglementări continuă să creeze numeroase controverse și probleme marilor producători de mașini.

Noile norme de poluare sunt considerate prea drastice de multe companii din industrie, care spun că acestea vor face ca automobilele să fie mai scumpe. Mai mult decât atât, unii producători avertizează că anumite modele foarte populare vor dispărea, mai ales cele din clasele mici.

Dincolo de aceste probleme, unii constructorii sunt nevoiți să ia decizii radicale și să renunțe la unele componente importante tocmai pentru ca modelele lor să se poată încadra în noile norme.

Spre exemplu, Volkswagen este obligat ca din cauza normelor Euro 7 să elimine definitiv din gama Golf cutia de viteze manuală începând chiar de anul viitor. Informația a fost confirmată pentru publicația britanică Autocar de Kai Gruenitz, șeful departamentului de dezvoltare al mărcii germane.

„Odată cu viitoarea generație, modelul Golf nu va mai dispune de o versiune cu cutie manuală”, a declarat Gruenitz. Este, totuși, posibil ca Volkswagen să revină asupra deciziei dacă normele Euro 7 vor suferi modificări favorabile.

Până atunci, însă, toate versiunile compactei germane, inclusiv cea de performanță Golf GTI, nu vor mai fi oferite cu transmisie manuală începând din 2024. Anul viitor este planificată lansarea noului Golf facelift.

Sursa: Autocar

Articole similare

Lamborghini Diablo a împlinit 30 de ani

Andrada Arsenie

Noua Mazda CX-90 debutează cu un motor de 340 CP și trei rânduri de scaune (cu video)

Mihai Morcovescu

Geneva 2014: MINI prezintă Clubman Concept, un nou model cu 4 uși