AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

CES 2024: VinFast MirrorSense, prima tehnologie de reglare automată a oglinzilor bazată pe AI

Constructorul vietnamez de automobile VinFast a dezvăluit la CES 2024 MirrorSense, prima tehnologie din lume bazată pe inteligență artificială.

Aceasta a fost dezvoltată în colaborare cu compania VinAI, care este specializată în cercetarea și dezvoltarea de aplicații bazate pe AI.

VinFast MirrorSense a fost distinsă cu premiul „Innovation Award Honoree”

VinFast

Tehnologia de reglare automată a oglinzilor din VinFast MirrorSense detectează cu precizie poziția capului șoferului mașinii și direcția în care privește acesta cu o precizie de 10 mm. Odată ce stabilește aceste repere reglează în mod automat poziția tuturor oglinzilor retrovizoare.

VinFast MirrorSense a fost supusă în ultimele luni unor teste extinse, la care a fost folosit un set de 25.000.000 de imagini proveniter de la 250.000 de subiecți din lumea reală. Performanțele acestei tehnologii au fost validate prin analiza a 504 de videoclipuri cu 126 de participanți reprezentând diverse caracteristici demografice.

Integrarea perfectă a produsului în mașinile inteligente, completată de sistemele de monitorizare a șoferului și ale ocupanților care utilizează camere pentru a monitoriza șoferul, subliniază și mai mult performanța robustă și adaptabilitatea noii tehnologii a vietnamezilor.

Noua tehnologie a fost distinsă la CES 2024 cu premiul „Innovation Award Honoree” la categoria Vehicle Tech and Advanced Mobility. Este vorba despre o distincție pentru inovație care se acordă an de an la CES pentru a onora proiectele și ingineriile remarcabile în domeniul produselor tehnologice de consum.

În afară de MirrorSense, VinFast va mai dezvălui și alte tehnologii revoluționare la CES 2024, inclusiv sistemele de monitorizare a șoferului și a ocupanților (DOMS). De asemenea, compania vietnameză va mai aduce și un sistem avansat de monitorizare a șoferului (ASVM), care include funcția JellyView de observare panoramică la 360 de grade. Aceasta identifică și avertizează eficient șoferii cu privire la unghiurile moarte din jurul vehiculului și oferă o vedere a împrejurimilor vehiculului.

Sursa: VinFast

Articole similare

Toyota ar putea pierde în 2015 postura de cel mai mare producător de automobile în favoarea lui Volkswagen

administrator_autopromag

Porsche cumpără un pachet de acțiuni al companiei croate de sport și tehnologie Rimac

Filip Sîrbu

Baidu, Continental și Bosch lucrează acum împreună

Filip Sîrbu