AUTOpro
Green car Industrie Stiri

Volkswagen devine Voltswagen. Începe o nouă eră

voltswagen

Volkswagen își schimbă, în mod oficial, numele în Voltswagen. Constructorul auto german marchează cu o schimbare dramatică începutul unei noi ere.

Volkswagen a anunțat printr-un comunicat de presă oficial că devine Voltswagen. Măsura se aplică pentru prima dată în SUA, acolo unde compania a înfruntat mai multe măsuri dure pentru scandalul Dieselgate.

Astfel, Volkswagen of America devine Voltswagen of America. Numele unui brand devine, așadar, un moment de referință pentru electrificare și mașini propulsate cu ajutorul bateriilor sau a altor soluții de mobilitate considerate curate.

Voltul (simbol: V) este unitatea de măsură derivată în Sistemul Internațional pentru tensiunea electrică, tensiunea electromotoare și diferența de potențial.

VOLTSWAGEN

„Ne schimbăm k-ul pentru un t, dar asta nu înseamnă că ne modificăm angajamentul pentru a realiza cele mai bune vehicule din clasa lor pentru clienți și șoferi de peste tot”, a spus Scott Keogh, președinte și CEO al Voltswagen of America.

În mod surprinzător, ID.4 a fost lansat în urmă cu o lună și va purta sigla Volkswagen, în loc de Voltswagen.

Compania mai spune că urmărește să respecte toate țintele stabilite în Acordul de Climă de la Paris și adaugă la acesta provocarea ca până în 2025 amprenta de carbon a companiei să scadă cu 30%.

„Tonul Voltswagen va fi unul consistent și de legătură pentru comunicările pe care le pregătim pentru flota noastră de mașini electrice aflată în continuă creștere și cea formată din vehicule propulsate de combustibili fosili. De-a lungul următoarelor luni, veți observa că schimbarea din Volkswagen în Voltswagen va atinge toate arealurile dedicate consumatorilor. Este un moment de mare bucurie pentru noi și lucrăm intens că tranziția să fie clară, consistentă, distractivă și fără griji pentru toți cei implicați”, a spus Kimberley Gardiner, vicepreședinte pentru Marketing la Voltswagen of America.

Voltswagen va lansa până în 2029 nu mai puțin de 70 de mașini electrice.

Volkswagen of America a fost fondat în 1955 peste ocean. Din 30 martie 2021 se va numi Voltswagen of America.

Nu este cunoscut încă dacă și Volkswagen Europa va avea aceeași soartă.

Articole similare

ANALIZĂ: Vânzările de automobile electrice în Europa au crescut în 2023, dar preţurile acestora rămân ridicate

Mihai Morcovescu

Acesta este noul BMW M3 CS. Versiunea de performanță a sedanului bavarez oferă 550 CP și 650 Nm de cuplu

Mihai Morcovescu

Mercedes-Benz a adus la Geneva versiunea de preserie a modelului electric EQV

Dragos Baltateanu

1 comment

Sergiu Cazan 31/03/2021 at 8:27 AM

Jurnalism de calitate Hahahahaha

Reply

Leave a Comment