AUTOpro
Green car Stiri

CONFIRMAT. Xiaomi intră în industria auto

xiaomi

Săptămâna trecută AUTOpro.ro vă informa că Xiaomi va produce mașini electrice, iar acum informația a fost confirmată oficial printr-o investiție de peste 8,5 miliarde de euro.

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp a intrat oficial în industria auto, după ce a depus o cerere pentru o nouă afacere în domeniul vehiculelor electrice smart (EV). Informațiile au fost prezentate de agenția de presă chineză Xinhua și preluate de Reuters.

Iniţial, firma va investi 1,28 de miliarde de euro într-o subsidiară deţinută integral, scopul fiind o investiţie totală de zece miliarde de dolari în următorii zece ani.

Şeful subsidiarei dedicate vehiculelor electrice smart va fi actualul director general al Xiaomi, Lei Jun, a anunţat marţi compania chineză.

Luni, Xiaomi a inaugurat noua sa fabrică din Istanbul, Turcia, unde va angaja aproximativ 2.000 de persoane. Capacitatea anuală de producţie a fabricii va fi de cinci milioane de smartphone-uri.

Imaginea nu presupune o legatura intre Lucid si Xiaomi

În trimestrul trei din 2020, Xiaomi a devenit cel mai bine vândut brand de smartphone-uri din Turcia.

Xiaomi se alătură unui sector automotive aglomerat și va avea de înfruntat competiția autohtonă din partea Geely, BYD, Nio sau Xpeng, pe lângă Tesla, Mercedes-Benz, Audi, Dacia/Renault sau BMW.

Baidu, un alt gigant IT chinez, a intrat în cursa pentru EV-uri în ianuarie 2021.

Prima mașina electrică a Xiaomi s-ar putea numi Xiaomi Mi Car.

Chinezii au făcut primul pas concret în această direcție, în timp ce americanii de la Apple încă așteaptă să fie acceptați de un producător care le va înfrunta condițiile.

Articole similare

Volkswagen extinde producția modelului e-Golf până în luna noiembrie

administrator_autopromag

Fotografii cu viitorul SUV subcompact Alfa Romeo au fost „scăpate” pe internet

Mihai Morcovescu

VIDEO: Dacia Velociduster sau cum ar putea arăta cea mai extremă versiune a SUV-ului românesc

Mihai Morcovescu

Leave a Comment