AUTOpro
Green car Stiri

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie și 0-100 km/h în 3,5 secunde

Kia a lansat oficial noul EV6! Automobilul complet electric vine cu valori impresionante și anunță transferul mărcii sud-coreene în tărâmul mașinilor complet electrice cu valențe premium.

„Movement inspires ideas”, spune Kia. Compania arată că ai săi clienți au vrut mai mult, așadar a livrat prin noul EV6 ceea ce aceștia își doreau. Drept dovadă, Kia EV6 în configurația de vârf poate atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde și va putea continua accelerația până la 260 de km/h.

Karim Habib, directorul de design exterior al companiei spune că „EV6 ne definește” și este născut din ambiția companiei de a se reinventa pentru era electrificării capitale. „EV6 reprezintă un echilibru care scapă printre degetele segmentării clasice. Mașina oferă o experiență de mobilitate intuitivă și bazată pe emoție, dar rămâne și utilă clienților prin faptul că oferă un spațiu interior generos”, a mai spus Habib.

Forma exterioară a noului EV6 împrumută trăsături utile de la mai multe categorii de autovehicule și le îmbină pentru a crea soluția ideală pentru mobilitate personală, dar fără a compromite apariția.

Noul Kia EV6. Spațiul contează

Reprezentanții companiei spun că spațiul interior este extrem de important acum, dar mai ales pe viitor pentru că odată cu automatizarea vine și nevoia de a avea un loc în care să te simți liber și confortabil.

Șeful de design interior al Kia, Jochen Paesen, arată că EV6 este prima mașină construită pe platforma E-GMP, așa cum și noi v-am anunțat încă de la confirmarea oficială a apariției acestei mașini.

Platforma E-GMP permite crearea unui habitaclu aproape de marimea unui SUV conventional. Kia EV6 are un ampatament de 2900 de mm și o podea complet plată care permite mișcarea naturală în interior.

Noul automobil are și Augmented Reality Head-Up Display (AR HUD) prin intermediul căruia se oferă indicații de navigație în timp real, așa cum am putut vedea pe noul MBUX.

Chiar dacă „nu este doar despre a pune un ecran uriaș pe bord”, Kia EV6 are un ecran panoramic curbat care combină instrumentarul de bord cu display-ul sistemului de infotainment. Ambele ecrane au 12 inchi, devenind un centru care captează atenția.

Butoanele fizice sunt reduse la doar două, întrucât și sistemul de control al aerului condiționat va fi bazat pe…

Vezi știrea completă pe 4×4.ro!

Articole similare

Suedezii de la Northvolt vor lansa o baterie sodiu-ion revoluționară

Mihai Morcovescu

Nissan Qashqai e-Power – versiune hibrid serie cu 190 CP, din toamnă în România

Filip Sîrbu

Dacia anunță reluarea producției începând cu 21 aprilie

Robert Stan

Leave a Comment