AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

CES 2024: Volkswagen a prezentat primele imagini cu Golf GTI facelift

Volkswagen a publicat primele imagini oficiale cu noul Golf GTI facelift în cadrul CES 2024, care a debutat în Las Vegas.

De asemenea, constructorul german de automobile va prezenta noi tehnologii bazate pe inteligența artificială, inclusiv chatbot-ul ChatGPT.

Volkswagen va introduce ChatGPT pe modelele sale până la sfârșitul lui 2024

Volkswagen

Automobilul este expus la CES 2024 sub camuflaj, fiind acoperit cu un colant multicolor. Din punct de vedere estetic, noul hot-hatch primește o bară reproiectată și faruri LED cu o semnătură luminoasă complet diferită comparativ cu cea de pe modelul aflat pe piață. La spate se remarcă un eleron subtil deasupra lunetei. Aspectul exterior este completat de jantele de 19 inch.

Dincolo de aceste elemente estetice, cel mai interesant detaliu al noului model îl reprezintă de elementele iluminate de pe lunetă, care afișează textul „AI on board” (n.n. – inteligență artificială la bord).

La interior, cea mai mare noutate este reprezentată de revenirea butoanelor fizice pe volan. Acestea înlocuiesc comenzile haptice de acum. În plus, ecranul multimedia este nou și are o interfață care promite o utilizare mai ușoară, în timp ce comenzile pentru reglarea temperaturii sunt iluminate. Noul Volkswagen Golf 8 facelift va debuta la finalul lunii ianuarie și va fi ultimul Golf echipat cu motoare termice.

Cel mai mare show tehnologic din lume este locul ales de Volkswagen pentru a prezenta și cele mai noi tehnologii bazate pe inteligență artificială. Cea mai importantă este implementarea ChatGPT în asistentul vocal IDA. Chatbot-ul va servi ca asistent de rezervă atunci când IDA nu va putea oferi un răspuns clar la o întrebare. ChatGPT va fi disponibil pe mai multe modele din gama VW până la finalul acestui an.

În același timp, constructorul german precizează că ChatGPT nu va avea acces la datele mașinii. Totodată, toate întrebările vor fi șterse din istoric de îndată ce acestea vor primi un răspuns.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Tehnologia holografică 3D i-ar putea ajuta pe șoferi să evite pericolele rutiere

Mihai Morcovescu

Infiniti se retrage oficial de pe piața vest-europeană în 2020

Dragos Baltateanu

Toyota lucrează la o nouă transmisie manuală pentru viitoarele modele hibride

Mihai Morcovescu