AUTOpro
Generale Green car Stiri

Opel Rocks-e XTREME este un cvadriciclu electric unicat creat virtual de un student

Producătorul german de automobile Opel a dezvăluit conceptul Rocks e-XTREME. Este vorba despre un vehicul de teren unicat, care a fost dezvoltat pe baza cvadriciclului electric Rocks-e.

Prototipul a fost creat virtual de către un student în cadrul unui concurs de design organizat de constructorul din Russelsheim.

Opel Rocks-e XTREME este bazat pe versiunea de serie Rocks-e

Opel

În 2021, Opel a lansat un concurs inedit pentru viitori designeri, denumit #OpelDesignHack. Scopul a fost acela de a crea în lumea virtuală un concept bazat pe modelul Rocks-e.

Rezultatele au fost făcute publice de abia la finalul anului trecut. Prototipul câștigător a fost o versiune off-road a cvadriciclului electric de serie, care tocmai a fost dezvăluit de constructorul german.

Botezat Opel Rocks e-XTREME, acesta a fost fabricat pe baza designului realizat de studentul Lukas Wenzhöfer. Vehiculul seamănă foarte mult cu un buggy de dimensiuni reduse și a fost creat special pentru curse pe teren accidentat.

Spre deosebire de versiunea de serie Rocks-e, Rocks e-XTREME a primit un roll-cage exterior montat deasupra plafonului. De asemenea, vehiculul dispune de aripi mult mai late, o suspensie complet revizuită și anvelope off-road noi.

Noul Rocks e-XTREME se remarcă printr-un eleron posterior supradimensionat din fibră de carbon. Acesta a fost preluat de la modelul Vectra GTS V8, care a concurat în campionatul german de turisme (DTM) în anii 2000.

La partea frontală se remarcă o versiune unică a grilei Opel Vizor și farurile LED cu design nou. Pe roll-cage a fost montat un set de proiectoare LED.

Reprezentanții companiei nu au oferit detalii despre sistemul de propulsie. Varianta de serie Rocks-e folosește un motor electric de 8 CP, care este alimentat de o baterie de 5,5 kWh. Acesta asigură o autonomie maximă de 75 de kilometri.

Sursa: Opel

Articole similare

ECOBEST Challenge 2022, electrified by VinFast – cifre cheie din traficul real și constatări pentru 14 mașini electrice

Darius Pana

Samsung va testa automobile robot în Coreea

Filip Sîrbu

HiPhi Y, noul SUV electric cu care chinezii atacă supremația lui Tesla Model Y în Europa