AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Opel Rocks-e – un micro EV franțuzit

opel rocks-e

Beneficiul de a fi într-o mare familie auto deja se poate observa cu ochiul liber. Opel Rocks-e este cel mai nou rezultat al Stellantis.

Opel Rocks-e este un micro-EV care preia rețeta de la Citroen Ami și se va lansa în Germania prima oară. Din 2022, va fi disponibil și în alte piețe europene.

Opel Rocks-e folosește un motor electric amplasat pe puntea față de 8 CP care se înfruptă dintr-o baterie de 5,5 kWh care poate fi încărcată în trei ore și jumătate la o priză casnică. Automobilul cântărește 471 de kg, cu 14 kg mai puțin față de Ami. Autonomia declarată este de 76 de km.

Față de Citroen, Opel a ales să facă „mașina” un pic mai aerodinamică. Acest lucru va contribui la menținerea unei autonomii bune pentru traiul de zi cu zi din mediul urban.

Opel Rocks-e este un cvadriciclu, dacă e să ne raportăm la ceea ce prevede legea. În România, însă, acesta va trebui înmatriculat pentru că depășește 25 de km/h. Când va ajunge la noi, acesta va putea fi condus și de cei care au 16 ani.

Prețul pentru Opel Rocks-e nu a fost încă anunțat oficial. Comenzile ar urma să fie disponibile din această iarnă, în funcție de cum va prioritiza Opel România apariția acestei mașini.

Articole similare

Ferrari și Lamborghini false, produse în Brazilia

Robert Stan

Ford și Volkswagen au definit scopul alianței: gama de vehicule comerciale va fi comună

Robert Stan

Piloții au nominalizat pneurile pentru Marele Premiu al Bahreinului 2016

administrator_autopromag

Leave a Comment