AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Opel Rocks-e – un micro EV franțuzit

opel rocks-e

Beneficiul de a fi într-o mare familie auto deja se poate observa cu ochiul liber. Opel Rocks-e este cel mai nou rezultat al Stellantis.

Opel Rocks-e este un micro-EV care preia rețeta de la Citroen Ami și se va lansa în Germania prima oară. Din 2022, va fi disponibil și în alte piețe europene.

Opel Rocks-e folosește un motor electric amplasat pe puntea față de 8 CP care se înfruptă dintr-o baterie de 5,5 kWh care poate fi încărcată în trei ore și jumătate la o priză casnică. Automobilul cântărește 471 de kg, cu 14 kg mai puțin față de Ami. Autonomia declarată este de 76 de km.

Față de Citroen, Opel a ales să facă „mașina” un pic mai aerodinamică. Acest lucru va contribui la menținerea unei autonomii bune pentru traiul de zi cu zi din mediul urban.

Opel Rocks-e este un cvadriciclu, dacă e să ne raportăm la ceea ce prevede legea. În România, însă, acesta va trebui înmatriculat pentru că depășește 25 de km/h. Când va ajunge la noi, acesta va putea fi condus și de cei care au 16 ani.

Prețul pentru Opel Rocks-e nu a fost încă anunțat oficial. Comenzile ar urma să fie disponibile din această iarnă, în funcție de cum va prioritiza Opel România apariția acestei mașini.

Articole similare

Alfa Romeo, tribut femeilor din motorsport

Florin Amariei

Tesla raportează o creștere de peste 41% a livrărilor în trimestrul al treilea din 2022. Care sunt previziunile pentru 2023?

Mihai Morcovescu

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Robert Stan

Leave a Comment