AUTOpro
Stiri Industrie

Schafer, CEO Skoda: Standardul Euro 7 ar scumpi Fabia cu 5.000 de euro

Thomas Schafer, CEO-ul Skoda, a spus că planurile UE de înăspri limitele pentru emisii prin standardul de poluare Euro 7 ar duce la scumpirea modelelor precum Fabia cu cel puțin 5.000 de euro.

„Dacă Euro 7 s-ar aplica anul acesta, așa cum industria preconizează acum că va arăta, atunci Fabia ar deveni imediat mai scumpă cu 5.000 de euro. Impactul acestei modificări s-ar vedea, culmea, prima oară asupra automobilelor mai ieftine și mai mici. E o nebunie!”, a spus Thomas Schafer.

Conform acestuia, dacă Euro 7 va veni cu regulile stricte preconizate și aflate pe surse, atunci europenii nu vor vedea prea curând mașini de clasă mică și care să coste sub 20.000 de euro. Mai mult, CEO-ul Skoda chiar spune că este posibil că acest segment să fie complet ignorat, dacă regulile cu privire la emisii și motorizări se vor înăspri, având în vedere că firmele auto trebuie să investească masiv în tranziția către electrificare.

De altfel, Audi și DS deja au anunțat că vor renunța complet la motorul pe combustie internă și se vor concentra doar pe BEV-uri din 2026, respectiv 2024.

„Să aduci acum în discuție Euro 7, să-l transformi în noul standard aplicabil începând cu 2025 și să forțezi întreaga industrie să investească într-o altă retehnologizare va afecta tranziție către mașini complet electrice”, a mai spus Schafer.

Acesta a subliniat și faptul că primele victime ale acestei reglementări ar urma să fie chiar clienții de mașini noi care vor siguranța oferită de modelele actualizate, însă într-un pachet mai mic.

Finalmente, pe lângă standardul de poluare Euro 7, constructorii auto și importatorii vor avea de înfruntat Fit for 55. Detalii suplimentare despre acesta veți găsi în următorul număr al Revistei AUTOpro.

Articole similare

Salonul Auto de la Paris 2022 LIVE – GALERIE FOTO / VIDEO

Mihai Morcovescu

Vietnamezii VinFast, în Europa cu noi mașini electrice

Florin Amariei

Tesla Model Y a fost cel mai vândut automobil electric în Europa, în 2022. Dacia Spring a prins Top 10

Mihai Morcovescu

Leave a Comment