AUTOpro
Stiri Industrie

Din 2024, DS va produce doar mașini electrice

ds 2024 masini electrice

Marcă franceză DS, parte din grupul Stellantis, a decis că din 2024 va produce doar mașini electrice. Investițiile în motoare pe combustie internă vor fi anulate.

Jules Tilstone, directorul DS Marea Britanie, a anunțat că marca va renunța investițiile în motorul pe combustie internă și din 2024 va comercializa doar mașini electrice pe baterii. Totodată, DS va explora și folosirea hidrogenului.

În momentul de față, DS produce o singură mașină electrică: DS 3 Crossback E-Tense. Aceasta folosește platforma e-CMP a grupului PSA (Peugeot-Citroen). Automobilul are un motor de 134 CP și o baterie de 50 kWh. Această rețetă poate fi găsită atât în Opel Corsa-e, cât și în Peugeot e-Rifter.

DS comercializează și alte modele, însă acestea sunt disponibile cu motorizări pe benzină, motorină sau plug-in hibrid.

Mai multe mărci din cadrul Stellantis vor urma aceeași cale. Alfa Romeo și Lancia vor face această tranziție și ele, dar Fiat, Opel și Dodge vor urma aceeași cale cu specificul întregului lor portofoliu.

Articole similare

Comisia Europeană a ajuns la un acord pentru ca mașinile noi cu motoare termice să fie vândute și după 2035

Mihai Morcovescu

APIA: Înmatriculările de mașini noi în februarie au scăzut cu peste 9%

Mihai Morcovescu

Castrol și Williams Advanced Engineering anunță parteneriatul pentru co-dezvoltarea de Fluide pentru Autovehicule Electrice (EV)

Revista AUTOpro

Leave a Comment