AUTOpro
Stiri Prezentari

Suzuki Jimny cu 5 uși a fost lansat și păstrează caracteristicile off-road ale versiunii scurte

Suzuki Jimny cu 5 usi

Prezentat cu ocazia Auto Expo India 2023, acolo unde a fost dezvăluit și eVX Concept, model ce anunță primul EV al companiei nipone, Suzuki Jimny cu 5 uși se pare că nu va fi exportat inițial în afara Asiei. 

Suzuki a avut de-a lungul timpului unele dintre cele mai capabile vehicule de off-road, pasionații acestui fenomen încă aleg modele mai vechi cu care să străbată traseele dificile. Suzuki Jimny este una dintre mașinile care și-a câștigat reputația de 4×4 veritabil, iar anul acesta a fost prezentată versiunea cu 5 uși.

Suzuki Jimny cu 5 usi

Disponibil până acum doar în varianta scurtă, cu 3 uși, Suzuki Jimny se pare că ar avea căutare și cu o caroserie mai mare, care să dispună de spațiu suplimentar. Pentru asta au fost adăugate 2 uși, păstrându-se în rest aproape nealterate atât capacitățile off-road remarcabile ale micuțului vehicul tot-teren, cât și designul exterior și interior.

Liniile caroseriei sunt aceleași, stilul „pătrățos” ce pare a face trimitere către Mercedes-Benz Clasa G este tot acolo. Portierele suplimentare au făcut ca dimensiunile să fie cu totul altele pe lungime și la ampatament. Astfel, Suzuki Jimny cu 5 uși este cu 340 mm mai lung față de varianta în 3 uși, având o lungime totală de 3.985 mm. Distanța dintre punțile față și spate este acum de 2.590 mm, tot cu 340 mm mai mult decât varianta cu caroserie scurtă. Lățimea (1.645 mm) și înălțimea (1.720 mm) au rămas identice. Roțile sunt alcătuite din jante pe 15 inch și anvelope 195/80.

Suzuki Jimny cu 5 usi

Nici la interior nu se remarcă aproape nicio schimbare, Suzuki Jimny cu 5 uși fiind însă cu mult mai spațios. Bancheta spate poate acomoda acum până la 3 pasageri, în timp ce portbagajul a câștigat mai bine de 100 litri, având acum un volum standard de 208 litri sau de până la 332 litri cu bancheta rabatată.

Suzuki Jimny cu 5 uși păstrează același motor și transmisie

Motorul este un mild hybrid ce se bazează pe unitatea pe benzină de 1,5 litri, ce produce 105 CP la 6.000 rpm și 134 Nm la 4.400 rpm.

Suzuki Jimny 5 usi

Capacitățile off-road sunt susținute de transmisia cu moduri 2WD-High, 4WD-High și 4WD-Low precum și de garda la sol de 210 mm, de unghiurile de atac de 36 grade, ventral de 24 grade și de degajare de 50 de grade.

Așa cum spuneam, la început Suzuki Jimny cu 5 uși va fi disponibil strict în Asia, urmând piețe din Africa, Australia și America Latină, dar cu siguranță vor fi dealeri ce vor importa noul model și în România dacă va exista cerere.

Sursa: Motor1.com

Articole similare

Volkswagen Golf 8 facelift: noi detalii despre versiunea restilizată a compactei germane

Mihai Morcovescu

Fisker va construi SUVul electric Ocean

Renault 5 Electric: francezii au dezvăluit primele detalii despre viitorul model care va sosi în 2024

Mihai Morcovescu