AUTOpro
Stiri Green car

Suzuki eVX Concept previzionează primul EV global al companiei nipone

Suzuki eVX Concept

Suzuki eVX Concept a fost dezvăluit în India și reprezintă viziunea japonezilor pentru primul vehicul complet electric ce va fi comercializat la nivel global. Compania își dorește ca versiunea de serie a acestui crossover să fie lansată până în 2025.

Gama europeană a celor de la Suzuki este formată preponderent din crossovere și SUV-uri, multe din ele fiind dotate cu sisteme de propulsie electrificate. Fie că vorbim despre soluții micro hybrid, mild hybrid, full hybrid sau plug-in hybrid, Suzuki are de toate. Doar că până acum nu există un EV.

Asta se pare că se va schimba din 2025, când niponii au în plan să scoată la vânzare un crossover complet electric, ce a fost prezentat azi sub formă de prototip.

Suzuki eVX Concept

Suzuki eVX Concept a putut fi admirat de către participanții la evenimentul de prezentare desfășurat în cadrul Auto Expo 2023, salon auto ce se ține în suburbiile Delhi, India.

Cu ocazia conferinței de presă prilejuită cu ocazia acestui eveniment, Toshihiro Suzuki, Președintele Suzuki, a declarat: „Sunt încântat să dezvălui eVX, primul nostru EV strategic global. La Grupul Suzuki, abordarea încălzirii globale este o prioritate. Promovăm o serie de măsuri globale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Suzuki va continua să ofere produse valoroase clienților noștri din întreaga lume, optimizându-le pentru modul în care trăiesc și conduc diferiți oameni.

Suzuki eVX Concept

Fără a fi oferite prea multe detalii tehnice despre Suzuki eVX Concept, știm că acest crossover va avea dimensiuni exterioare de 4.300 x 1.800 x 1.600 mm (Lungime x Lățime x Înălțime). Totodată, am aflat capacitatea bateriei, ce va fi de 60 kWh. Autonomia ar fi de circa 550 km, doar că această valoare este calculată după standardele indiene, cunoscute drept MIDC.

Dacă versiunea de serie Suzuki eVX Concept va reuși să păstreze caracteristicile pentru care sunt recunoscute mașinile japonezilor, dintre care amintesc excelenta valoare raportată la prețul de achiziție, atunci nu există motive pentru care acest crossover să nu aibă succes.

Sursa: Motor1.com

Articole similare

Daimler va plăti redevențe către Nokia pentru anumite brevete

Florin Amariei

Fereastra de oportunitate PHEV este în curs de închidere

Filip Sîrbu

Peugeot 308 – noul leu francez

Florin Amariei