AUTOpro
Industrie Stiri

Hyundai are în plan să lanseze taxiuri aeriene

Anul viitor, constructorul de automobile sud-coreean Hyundai își mărește portofoliul cu mai multe SUV-uri noi, în timp ce așteaptă cu nerăbdare lansarea primelor sale taxiuri aeriene urbane.

Potrivit Reuters, anul viitor, Hyundai va lansa noul Santa Cruz, un vehicul utilitar compact, dar și crossover-ul Ioniq 5, primul dintr-o serie de noi modele complet electrice. De asemenea, la începutul anului viitor, noul model al crossover-ului Tucson intră în producție la uzina Hyundai’s Montgomery, din Alabama.

Mai mult decât atât, Hyundai dezvoltă „dispozitive de zbor” propulsate de motoare electrice, care pot transporta cinci șase pasageri din centrele urbane și suburbane foarte aglomerate către aeroporturi.

Constructorul sud-corean este foarte entuziasmat de parteneriatul pe care îl are cu Uber Technologies pentru construirea taxiurilor aeriene urbane, care vor fi puse în funcțiune la aeroporturile importante din SUA, precum LAX din Los Angeles și JFK din New York până în 2028.

Suntem all-in pentru vehicule autonome, precum și pentru vehicule electrice” a declarat Jose Munoz, președinte și CEO și Hyundai Motor North America, la o teleconferință a Automotive Press Association.

De asemenea, Munoz a completat că Hyundai va colabora cu noua administrație Biden pentru a dezvolta infrastructura, care să susțină vehiculele electrice cu baterie și vehiculele electrice cu hidrogen.

Comentariile sale vin într-un moment în care investițiile în robo-taxiuri au încetinit, pentru că pandemia globală a stimulat interesul pentru vehiculele deținute personal, în special pentru pickup-uri și pentru SUV-uri.

Articole similare

Au fost decise finalistele Mașina Anului 2023 în România

Darius Pana

Opel Rocks-e – un micro EV franțuzit

Florin Amariei

Jeep a prezentat noul Wrangler facelift pentru piața din Europa

Mihai Morcovescu

Leave a Comment