AUTOpro
Industrie Stiri

Hyundai are în plan să lanseze taxiuri aeriene

Anul viitor, constructorul de automobile sud-coreean Hyundai își mărește portofoliul cu mai multe SUV-uri noi, în timp ce așteaptă cu nerăbdare lansarea primelor sale taxiuri aeriene urbane.

Potrivit Reuters, anul viitor, Hyundai va lansa noul Santa Cruz, un vehicul utilitar compact, dar și crossover-ul Ioniq 5, primul dintr-o serie de noi modele complet electrice. De asemenea, la începutul anului viitor, noul model al crossover-ului Tucson intră în producție la uzina Hyundai’s Montgomery, din Alabama.

Mai mult decât atât, Hyundai dezvoltă „dispozitive de zbor” propulsate de motoare electrice, care pot transporta cinci șase pasageri din centrele urbane și suburbane foarte aglomerate către aeroporturi.

Constructorul sud-corean este foarte entuziasmat de parteneriatul pe care îl are cu Uber Technologies pentru construirea taxiurilor aeriene urbane, care vor fi puse în funcțiune la aeroporturile importante din SUA, precum LAX din Los Angeles și JFK din New York până în 2028.

Suntem all-in pentru vehicule autonome, precum și pentru vehicule electrice” a declarat Jose Munoz, președinte și CEO și Hyundai Motor North America, la o teleconferință a Automotive Press Association.

De asemenea, Munoz a completat că Hyundai va colabora cu noua administrație Biden pentru a dezvolta infrastructura, care să susțină vehiculele electrice cu baterie și vehiculele electrice cu hidrogen.

Comentariile sale vin într-un moment în care investițiile în robo-taxiuri au încetinit, pentru că pandemia globală a stimulat interesul pentru vehiculele deținute personal, în special pentru pickup-uri și pentru SUV-uri.

Articole similare

Volvo aniversează 10 ani de la achiziția de către gigantul chinez Geely

Dan Damian

Valoarea companiei Tesla depășește 500 de miliarde de dolari

Andrada Arsenie

Clienții noii Kia EV6 – prețuri reduse la stațiile Ionity

Filip Sîrbu

Leave a Comment