AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Volkswagen Up! GTI va fi scos din producție după o carieră de aproape 5 ani

Volkswagen Up! GTI, versiunea de performanță a modelului de oraș, va fi scos în acest an din producție. De altfel, micuțul „hot-hatch” al mărcii din Wolfsburg nu mai poate fi comandat pe nici una dintre piețele unde era comercializat.

Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al producătorului german de automobile într-un interviu acordat ediției olandeze a publicației britanice Top Gear.

Volkswagen Up! GTI va avea un urmaș complet electric

Volkswagen Up!

Această știre a apărut la scurt timp după ce Autocar, o altă revistă din Marea Britanie, anunțase că modelul de performanță nu mai poate fi comandat în această țară.

Pentru moment producția lui Up! GTI nu a fost oprită deoarece marca germană are încă de onorat comenzi mai vechi, însă hot-hatch-ul de oraș nu mai este disponibil pentru a fi comandat sau configurat pe nici o piață din lume.

Această decizie afectează doar varianta sportivă a lui Up! deoarece modelul standard și versiunea 100% electrică e-Up! rămân încă la vânzare.

Facem precizarea că acesta din urmă a fost scos temporar din fabricație și a fost reintrodus pe liniile de asamblare în urmă cu aproximativ un an, ca o alternativă mai ieftină la ID.3.

Volkswagen Up! GTI a fost lansat în 2018 în variante cu 3 și cu 5 uși. Sub capotă a primit un motor 1.0 turbo cu 3 cilindri, capabil să producă 115 CP și 200 Nm de cuplu.

La un gabarit de doar puțin peste o tonă, modelul de performanță realiza repriza 0-100 de km/h în 8,8 secunde, în timp ce viteza maximă era de 196 de km/h.

Conform sursei citate, viitorul înlocuitor al lui VW Up! GTI va fi un model pur electric. Acesta ar urma să se numească cel mai probabil ID.1 și va fi lansat în cursul anului 2025.

Sursa: TopGear.nl

Articole similare

Travel Tips And Information For Visiting Moraine Lake | US Travel

Mihai Predescu

Mazda2 Hybrid facelift: actualizări estetice și mai multe dotări în standard

Mihai Morcovescu

Mclaren va colabora cu BMW, pe partea de motoare cu ardere internă

Filip Sîrbu