AUTOpro
Generale Green car Stiri

VIDEO: Noul Porsche Macan electric, testat în mai multe regiuni din lume. Modelul va fi lansat în 2024

Producătorul german de automobile a publicat o serie de imagini și un video cu viitorul Porsche Macan electric din timpul testelor pe care le efectuează în mai multe regiuni din lume, în condiții meteo diferite. Amânată în mai multe rânduri, lansarea SUV-ului cu emisii zero a fost stabilită pentru 2024.

Acesta este dintre cele mai așteptate modele ale mărcii din Stuttgart. În același timp, este și una dintre cele mai importante mașini care vor fi lansate până la sfârșitul deceniului, atunci când compania și-a propus ca mașinile electrice să reprezinte 80% din totalul vânzărilor.

Porsche Macan electric va avea 612 CP și peste 1.000 Nm de cuplu

Dezvoltat pe arhitectura PPE, construită împreună cu cei de la Audi, noul Macan electric ar fi trebuit să-și facă debutul în acest an, însă o serie de probleme de software i-a forțat pe oficialii de la Porsche să amâne lansarea până în 2024.

În acest fel, inginerii germani vor avea suficient timp să remedieze aceste deficiențe, mai exact să calibreze sistemul de propulsie E-Performance.

Pentru a le mai îndulci fanilor mărcii așteptarea, compania a dat publicității un set de fotografii realizate în timpul testelor care au loc în mai multe locații din lume, precum și un videoclip. În același timp, au fost dezvăluite câteva detalii tehnice.

Astfel, am aflat că versiunea de top va fi echipată cu un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice, care va oferi o putere totală de 612 CP și peste 1.000 Nm de cuplu. De asemenea, nu va lipsi sistemul de direcție integrală și sistemul Porsche Torque Vectoring Plus.

Toate versiunile de Macan electric vor dispune de arhitectură de încărcare la 800 V, asemenea modelului Taycan, și de o baterie de 100 kWh. La o stație rapidă, repriza 5%-80% va dura circa 25 de minute.

Viitorul Porsche Macan electric va debuta în 2024 și va fi comercializat, concomitent, cu versiunea echipată cu motor termic.

Sursa: Porsche

Articole similare

Gala Premiilor AUTOBEST: au fost desemnați câștigătorii ediției 2023 (cu video)

Revista AUTOpro

Relax in Chugach National Forest public use cabins

Mihai Predescu

Volkswagen Golf Mk 8 va primi un facelift în 2024. Următoarea generație va fi complet electrică

Mihai Morcovescu