AUTOpro
Stiri Green car

BYD introduce YangWang, un nou brand EV ce a dezvăluit un 4×4 cu 1.100 CP și un supercar cu 1.300 CP

YangWang U8 si U9

BYD este una dintre marile companii auto chineze ce a cunoscut creșteri spectaculoase în 2022. Prezent la Salonul Auto de la Paris 2022, constructorul asiatic atacă puternic și piața europeană în 2023, iar pentru clienții din China a pregătit un brand complet nou – YangWang, ce va produce vehicule complet electrice de înaltă performanță.

YangWang U8 este un EV cu capacități off-road remarcabile, cel puțin dacă ne luăm după promisiunile oficialilor companiei, ce compară mașina cu legendarele Mercedes-Benz Clasa G și Land Rover Defender.

YangWang U8

Fără a oferi detalii tehnice despre baterie sau autonomie, YangWang a declarat că U8 va putea accelera până la 100 km/h cu start de pe loc în mai puțin de 3 secunde. Performanța este remarcabilă pentru un vehicul 4×4 cu lungimea de 5,3 metri și poate fi pusă pe seama puterii maxime de 1.100 CP și a cuplului de circa 1.630 Nm. Cifrele reprezintă suma puterii și a cuplului pe care le dezvoltă fiecare dintre cele 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată.

Se pare că YangWang U8 are o caroserie complet etanșă, iar asta i-ar permite să traverseze ape cu adâncimi extrem de mari, ba chiar la prezentare s-a făcut referire la un mod de plutire pe apă.

Alături de acest 4×4 remarcabil, YangWang a dezvăluit și supercarul U9

YangWang U9

Cu câte un motor de 322 CP pentru fiecare dintre cele 4 roți, mașina dezvoltă o putere totală de 1.288 CP, ceea ce i-ar permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde, conform declarațiilor oficiale. O asemenea cifră mai poate fi așezată în dreptul senzaționalului Rimac Nevera, ce ajunge la 96 km/h în doar 1,85 secunde.

YangWang nu a oferit prețuri pentru niciunul dintre cele două modele, dar se estimează că ambele vor porni de la circa 145.000 dolari. Deocamdată, nu sunt planuri ca aceste mașini să părăsească China, dar dacă va exista cerere suntem siguri că BYD va exporta YangWang U8 și U9 oriunde în lume.

Sursa: InsideEVs.com

Articole similare

Ford Mondeo nu va mai fi produs în Europa

Florin Amariei

Primul drive test cu Tesla Model X în România

administrator_autopromag

Kia Sorento, premiată la WWCOTY 2021

Florin Amariei