AUTOpro
Stiri Industrie

Stellantis: Alfa Romeo și Lancia, mărci complet electrice

stellantis alfa romeo lancia electrice

Grupul Stellantis a anunțat că Alfa Romeo și Lancia vor deveni mărci complet electrice. Acest lucru se va întâmpla, însă, de-abia în 2026, respectiv 2027.

Având în vedere termenul destul de îndelungat asumat pentru electrificarea completă a Lancia și Alfa Romeo, putem să ne încredem într-o nouă lansare de modele ICE pentru cele două mărci. Cum acestea vor fi ultimele, ele s-ar putea dovedi extrem de valoroase.

Automobilele marca Alfa Romeo vor fi complet electrice în Europa, America de Nord şi China, a precizat conducerea grupului Stellantis cu prilejul publicării rezultatelor sale semestriale.

Grupul auto a mai anunţat de asemenea că pregăteşte relansarea mărcii Lancia, care în prezent nu mai oferă decât un singur model şi acesta doar în Italia. Despre acest subiect ați putut citi înaintea tuturor în Revista AUTOpro, dar și pe autopro.ro!

Vezi și: Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Grupul Stellantis intenţionează ca în doi ani să dubleze numărul de automobile complet electrice din gama sa, de la 11 la 22 de modele, a subliniat marţi directorul general al grupului Carlos Tavares.

Luna trecută, Stellantis şi-a anunţat intenţia de a investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 pentru electrificarea întregii sale game de vehicule. Stellantis a precizat atunci că această strategie va fi sprijinită de cinci fabrici de baterii pentru vehiculele electrice amplasate în Europa şi America de Nord, în ideea de a putea concura cu Tesla.

Articole similare

Noul Opel Corsa facelift va primi în premieră versiuni mild-hybrid de până la 136 CP

Dacia va lansa în 2026 un model de clasă compactă care va costa în jur de 20.000 de euro

Mihai Morcovescu

CEO-ul Grupului Stellantis a încasat în 2023 un salariu de 36,5 milioane de euro

Mihai Morcovescu

Leave a Comment