AUTOpro
Stiri Green car

Ford va produce prima mașină electrică în România

ford masina electrica romania craiova

Ford, nu Dacia, va produce prima mașină complet electrică în România. Informația a fost confirmată de ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

După ce a făcut la Craiova primul autovehicul hibrid din țara noastră, Ford a decis că va produce prima mașină electrică în România. Dacă până acum planurile nu păreau bătute în cuie, ministrul Economiei a confirmat că acest lucru se va întâmpla în 2024. În prezent, Ford produce în România două SUV-uri de mici dimensiuni – Ecosport și Puma, acesta din urmă având și variantă hibrid.

Ministrul Economiei a arătat că Salrom deja se pregătește pentru a exploata grafit românesc, pe lângă sare. Țara noastră a mai avut astfel de extracții în trecut, însă mina a fost abandonată. Acum Salrom are o conducere nouă și va fi listată la BVB.

Grafitul din România ar urma să se îndrepte către firmele din țara noastră care au nevoie de el, având în vedere că există deja un investitor care pune bazele unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în vestul țării.

„Cei de la Ford ne-au spus că în 2024, de exemplu, vor să facă deja prima mașină full electric în România, de asemenea, în jurul Timișoarei avem un investitor care a venit și la fel, va produce baterii, adică există o economie întreagă care se va putea naște în jurul acestei exploatări”, a declarat Claudiu Năsui.

Noul director al Salrom a spus că exploatarea grafitului va începe în 2024, dată care coincide cu lansarea noului Ford electric produs în Bănie. Cel mai probabil, va fi vorba despre noul Transit Connect EV.

Uzina Ford din Craiova va deveni a treia din Europa producătoare de Ford-uri complet electrice, după ce astfel de planuri s-au concretizat deja în Germania și Turcia.

Articole similare

ACAROM: Producția națională de automobile a crescut cu aproape 14% în primele două luni ale anului

Mihai Morcovescu

Geely și Baidu pun bazele unei noi companii auto

Florin Amariei

Ford a dezvăluit noul SUV electric Explorer, care oferă o autonomie de 500 de kilometri

Mihai Morcovescu

Leave a Comment