AUTOpro
Stiri

Mercedes va deține o cincime din acțiunile Aston Martin

Daimler va cumpăra până la 20% din acțiunile companiei Aston Martin până în 2023, devenind astfel unul dintre cei mai mari acționari ai producătorului auto britanic.

După o scădere consistentă a cotației la bursă, acționarii Aston Martin vor răsufla ușurați după ce Mercedes Benz își va crește pachetul de acțiuni din cadrul companiei auto britanice de la 2.6% până la 20%.

Acordul va oferi Aston Martin acces la tehnologia automobilelor electrice Mercedes. De asemenea, compania germană va obține dreptul de a numi un director neexecutiv în consiliul de administrație al Aston Martin.

Wolf-Dieter Kurz, manager la Mercedes-Benz Cars, a declarat: „Cu acest nou parteneriat extins, vom putea oferi Aston Martin acces la noile tehnologii și componente de ultimă generație, inclusiv la hibridul de nouă generație și sisteme de acționare electrică.

Potrivit Reuters, Aston Martin, cunoscut ca fiind producătorul auto al lui James Bond, a pierdut anul acesta două treimi din valoarea acțiunilor la bursă. Cu toate acestea, producătorul britanic intenționează să crească vânzările la aproximativ 10.000 de unități până în 2025.

„Acesta este un moment de transformare pentru Aston Martin. Este rezultatul a șase luni de eforturi enorme în care ne-am concentrat să repoziționăm compania către succes”, a declarat Stroll, președintele executiv al Aston Martin.

Articole similare

Nissan Hyper Punk, un concept creat special pentru creatorii de conținut și artiști

Mihai Morcovescu

Uber ar fi putut avea probleme și cu Apple

Filip Sîrbu

Jaguar lansează conceptul I-PACE – primul model electric al mărcii

administrator_autopromag

Leave a Comment