AUTOpro
Generale Stiri

Mazda2 a primit o serie de actualizări la exterior și la interior. Prețuri de la 15.790 de euro

Producătorul japonez de automobile anunță o serie de noutăți pentru modelul Mazda2. Astfel, cea mai recentă versiune a popularului hatchback de segment B a primit actualizări atât la exterior, cât și la interior.

Astfel, noua Mazda2 facelift beneficiază de două noi nuanțe pentru caroserie, noi niveluri de echipare și două noi ediții speciale: Homura și Homura Aka.

Mazda2 este disponibilă acum în noi culori pentru exterior și noi echipări

Mazda2

Constructorul nipon Mazda serbează două decenii de la lansarea modelului de clasă subcompactă Mazda2. Pentru a marca acest moment aniversar așa cum se cuvine, japonezii au supus cel mai mic automobil din gama lor unei subtile operații de restilizare.

Noua Mazda2 facelift vine cu o serie de noutăți estetice atât la exterior, cât și la interior, precum și cu noi echipări. Astfel, mașina a primit la partea frontală o bară de protecție reproiectată. De asemenea, grila radiatorului este individualizată pentru fiecare nivel de echipare: Prime, Center și Exclusive.

La interior, noua Mazda2 oferă noi finisaje pentru planșa de bord, fantele de aerisire și panourile ușilor. În plus, acum există noi tapițerii și o gamă largă de echipamente standard care îmbunătățesc confortul chiar și în cazul versiunilor de bază. 

Paleta cromatică pentru caroserie conține acum 11 nuanțe prin adăugarea a două noi culori: Aero Grey și Air Stream Blue. Toate echipările se pot comanda în oricare dintre aceste culori, excepție făcând ediția specială Homura Aka. Aceasta nu este disponibilă în nuanța Jet Black.

Mazda2 a primit două ediții speciale

Cei de la Mazda au introdus două noi ediții speciale pentru modelul lor. Denumite Homura și Homura Aka, acestea se disting prin grile cu design special, jante din aliaj și diverse combinații de culori.

La interior, oferă tapițerii în combinație de stofă și piele, care prezintă cusături contrastante de culoare roșie. Aceeași nuanță o regăsim și la nivelul ramelor metalice ale gurilor de ventilație.

Mazda2 este recunoscută pentru manevrabilitatea sa și pentru adevărata experiență de condus Jinba Ittai. Cele mai recente evoluții ale arhitecturii Mazda Skyactiv-Vehicle Architecture au sporit și mai mult bucuria de a conduce.

Mașina dispune de suspensii MacPherson pe față și de suspensie cu bară de torsiune pe puntea posterioară. Aceasta oferă o mișcare lină a vehiculului și o rulare confortabilă. Caracteristicile și designul amortizoarelor au fost modificate pentru un raport optim între stabilitate și confort.

Din punct de vedere tehnic, Mazda2 este disponibilă în versiuni de motorizare, care oferă puteri cuprinse între 75 și 115 CP. Mașina poate fi comandată atât cu cutie de viteze manuală, cât și cu transmisie automată. Scaunele au fost revizuite pentru a oferi o postură mai bună a pasagerilor și pentru a reduce nivelul de oboseală la călătoriile lungi.

Cât costă Mazda2 facelift în România?

Noua Mazda2 facelit este disponibilă pentru comenzi. Cea mai accesibilă versiune, Mazda2 Centre-Line, cu motor Skyactiv-G de 75 CP și cutie de viteze manuală, costă 15.790 de euro. Echiparea standard include faruri LED, geamuri electrice, DSC, TCS și asistență la plecarea din rampă.un sistem multimedia cu ecran central de 8 inch, compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay,

Prețul de bază pentru Mazda2 cu motor Skyactiv G90 și transmisie automată este de 17.990 de euro. Atât versiunea e-Skyactiv G90, cât și e-Skyactiv G115 cu transmisie manuală sunt prevăzute cu tehnologia Mazda mild-hybrid.

Există posibilitatea de a adăuga pachetele opționale Convenience și Driver Assistance. Acestea includ, între altele, faruri LED adaptive, sistem de monitorizare a unghiului mort, scaune încălzite, Head-up Display sau sistem de monitorizare la 360°.

Cele două noi ediții speciale Homura și Homura Aka dispun de noile culori Aero Grey și Air Stream Blue, precum și de diverse îmbunătățiri exterioare. Prețurile pornesc de la 18.090 de euro și, respectiv, 20.790 de euro.

Primele Mazda2 facelift vor sosi în showroom-urile din Europa la începutul lunii mai.

Sursa: Mazda

Articole similare

Audi A1 Citycarver este varianta robustă a celui mai mic model din gama constructorului german

Dragos Baltateanu

Senna și Prost, vedete ale jocului video F1 2019

Robert Stan

Presa germană: Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, l-a sfătuit pe Sebastian Vettel să îşi încheie cariera sau să plece de la Ferrari

Robert Stan