AUTOpro
Generale Stiri

Honda e va folosi camere video în loc de oglinzi retrovizoare laterale

Honda a confirmat că primul său model electric de serie va folosi camere video pe post de oglinzi retrovizoare în echiparea de serie.

Honda e, primul model full electric de serie produs de constructorul japonez, va fi echipat cu camere video în loc de oglinzi retrovizoare laterale. Cele două camere vor afișa imagini pe două ecrane de șase inch poziționate în capetele planșei de bord.

Deși va avea un look retro, modelul Honda e va fi echipat cu tehnologie de ultimă oră. Sitemul de camere în loc de oglinzi retrovizoare poartă numele Side Camera Mirror System și va disponibil inclusiv în echiparea standard.

Honda spune că cel de la volan va folosi cele două ecrane în mod natural, la del cum ar folosi oglinzile laterale. În plus, poate regla luminozitatea celor două ecrane de șase inch.

Sistemul permite celui de la volan să aleagă între modul normal care asigură o reducere cu 10% a unghiului mort prezent la oglinzile tradiționale și modul wide, ce permite mărirea imaginii și reducerea unghiului mort cu 50%.

Honda mai spune că sistemul video permite o vizibilitate bună inclusiv în condiții de iluminare slabă sau pe ceață.

Forma carcasei este minimalistă și a permit reducerea rezistenței aerodinamice la înaintare a mașinii. Honda e va deveni astfel al doilea model de serie ce folosește camere video în loc de oglinzi retrovizoare după modelul electric Audi e-tron.

Articole similare

VW ID. Life – conceptul care vrea clienții Spring?

Florin Amariei

Un nou produs media de excepție – „Piese și mașini- powered by AUTOpro”

Noua generație Audi A4 din 2023 va păstra motorizările diesel și benzină

Florin Amariei

Leave a Comment