AUTOpro
Prezentari

Mazda2 – primul hibrid complet al mărcii

mazda2 hibrid 2022

Mazda a anunțat sosirea în Europa din 2022 a modelului complet hibrid Mazda2, un hatchback pe care îl putem imediat recunoaște și care stabilește o premieră pentru japonezi. Trăsăturile exterioare seamănă izbitor cu un alt model existent pe piață!

Noul Mazda2 este un hibrid complet, cu autoîncărcare, care combină un motor cu trei cilindri pe benzină de 1490 cmc, 93 CP/68 kW cu un motor electric de 59 kW, pentru o putere totală a sistemului de 116 CP/85 kW.

Noul hibrid Mazda va accelera de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde și are o viteză maximă de 175 km/h. Are o economie de combustibil WLTP în ciclu combinat de numai 4-3,8 l/100 km și emisii de CO 2 de doar 93-87 g/km (în funcție de dimensiunea roților de 16” sau 15”). La pornire, vehiculul rulează automat în modul electric, oferind o funcționare lină, fără întreruperi și silențioasă cu puterea motorului electric în medii urbane, cu emisii zero de CO 2 , NOx și particule.

Deși este un vehicul din segmentul B, ampatamentul lung de 2.560 mm al noii Mazda2 Hybrid găzduiește confortabil până la patru adulți și asigură un volum de 286 de litri pentru portbagaj. Este disponibil în toată Europa în trei niveluri de echipare: Mazda2 Hybrid Pure, Mazda2 Hybrid Agile și Mazda2 Hybrid Select. Modelul are rating maxim Euro-NCAP de rezistență la impact, de cinci stele.

Noua Mazda2 Hybrid este cel mai recent rezultat al unei colaborări de lungă durată între Mazda Motor Corporation și Toyota Motor Corporation. Acesta va fi un model OEM furnizat de Toyota Motor Europe, o subsidiară deținută în totalitate a Toyota Motor Corporation, și va fi adăugat la gama europeană Mazda2 ca model propriu Mazda.

Este un autoturism important pentru Mazda, în contextul angajamentului companiei de a îndeplini obiectivele stabilite prin „Sustainable Zoom-Zoom 2030”.

Articole similare

Ediție limitată pentru noul BMW Seria 8: M850i Coupe First Edition

Dragos Baltateanu

Mercedes-Benz a lansat noul GLA în România

Robert Stan

Renault închide divizia RS și marchează momentul prin lansarea Megane RS Ultime, ediție limitată la 1.976 de unități

Darius Pana

Leave a Comment