AUTOpro
Green car

De ce a primit Dacia Spring 1 stea la Euro NCAP

dacia spring euro ncap

Dacia Spring a trecut prin testele oficiale de siguranță și a primit doar 1 stea. Renault Zoe, însă, a primit 0! Iată de ce!

În mod surprinzător, de la Renault Laguna – prima mașină evaluată cu 5 stele – acum s-a ajuns la Zoe care a reușit contraperformanța de a lua zero. Există, însă, o explicație care vă va liniști fricile.

Potrivit Euro NCAP, Renault Zoe oferă “o slabă protecţie împotriva accidentelor, o protecţie insuficientă a pietonilor şi îi lipseşte o tehnologie anti-coliziune”. Lansat în 2013, popularul model electric al celor de la Renault a beneficiat anul trecut de un ultim lifting şi de o baterie îmbunătăţită. Însă airbagul lateral care proteja capul şi toracele a fost înlocuit cu un airbag mai puţin eficient, subliniază Euro NCAP.

În ceea ce priveşte modelul Dacia Spring, lansat la începutul acestui an drept cel mai ieftin model electric de pe piaţa europeană, rezultatele sale la testele de impact sunt “problematice”, potrivit Euro NCAP, care menţionează în special “riscul ridicat de răniri grave la piept pentru şofer şi la cap pentru pasagerii din spate în caz de coliziune frontală şi o protecţie limitată a pieptului în caz de coliziune laterală”.

Dacia chiar a venit și a explicat că nu şi-a propus să cucerească cât mai multe stele EuroNCAP. Această decizie ar fi crescut prețul, ar fi îngreunat mașina, ar fi scăzut autonomia și nu ar mai fi permis transformarea Spring într-o adevărată mașină de oraș care poate fi utilizată și de cei din zone periurbane.

Prin urmare, rezultatul Euro NCAP pentru Dacia Spring și Renault Zoe nu reprezintă o grijă uriașă. Este doar o confirmare a unei strategii care funcționează pentru cei care au nevoie de mobilitate și vor să beneficieze de avantajele aduse de EV-uri.

Articole similare

Noul Volkswagen ID.3 facelift poate fi comandat. Cât costă electricul german în România?

Mihai Morcovescu

Noul MINI Countryman SE All4: 313 CP și autonomie de 433 de kilometri

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Leapmotor vor debuta în toamnă în Europa. Două modele vor ajunge și în România

Mihai Morcovescu

Leave a Comment