AUTOpro
Generale Green car Stiri

Polestar 4 va debuta la Shanghai pe 18 aprilie din postura de cel mai rapid model al suedezilor

Producătorul suedez de automobile electrice va dezvălui noul model Polestar 4 în ziua de 18 aprilie, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Până atunci, compania scandinavă a publicat o nouă imagine teaser cu viitorul SUV coupe cu emisii zero.

Acesta va fi cel de-al treilea vehicul complet electric din portofoliul brandului de performanță al celor de la Volvo, după #2 și #3. Din gamă mai face parte și modelul #1, care este un coupe plug-in hybrid.

Polestar 4 va împărți platforma cu Polestar 3

Ne mai despart câteva zile de momentul în care constructorul suedez va dezvălui noul SUV electric coupe Polestar 4. Deși nu există încă informații, știm că acesta va fi cel mai rapid model de serie al mărcii.

Potrivit companiei, noul model va combina aerodinamica unui coupe cu spațiul unui SUV „într-un pachet îmbunătățit cu tehnologie de ultimă generație”.

În același timp, este de așteptat ca noul model cu emisii zero să fie ceva mai scurt și mai aerodinamic comparativ cu SUV-ul de dimensiuni medii Polestar 3 (foto, sus). De altfel, cele două automobile vor împărți platforma tehnică.

Asta ar putea însemna o arhitectură la 400 de volți și o baterie de 107 kWh. În cazul SUV-ului lansat în toamna lui 2022, aceasta oferă o autonomie de până la 610 kilometri.

Până pe 18 aprilie, când a fost fixată premiera mondială a noului model, scandinavii au publicat o nouă imagine teaser. Aceasta vine la zece luni după cea în care apăreau toate viitoarele modele pe care suedezii le vor lansa în următorii ani (foto, sus).

Sursa: Polestar

Articole similare

Nissan BladeGlider prefigurează un viitor model de serie inspirat de DeltaWing

Primul BMW Neue Klasse va fi prezentat cu ocazia CES Las Vegas 2023

Darius Pana

Tesla recheamă peste un milion de mașini din cauza unei probleme la geamurile electrice

Mihai Morcovescu