AUTOpro
Generale Green car Stiri

Smart #3: au apărut noi fotografii cu viitorul SUV electric german, care va sosi în 2024

Producătorul de automobile german Smart a publicat noi fotografii cu viitorul său SUV electric. Deși este cel de-al doilea model cu emisii zero al mărcii deținută de Daimler și Geely, acesta a fost botezat în mod ciudat #3.

Acesta este fratele mai mare al lui Smart #1, model lansat anul trecut. Viitorul crossover cu emisii zero a fost dezvăluit printr-o serie de imagini „scăpate” pe internet. Noul #3 va fi prezentat în luna aprilie, iar în primă fază va fi disponibil doar pe piața din China.

Noul Smart #3 va oferi până la 428 de cai-putere

smart

Noul Smart #3 este, așa cum spuneam, cel de-al doilea SUV electric din gama constructorului german. Viitorul crossover va fi poziționat în gamă deasupra lui #1. Acesta a fost lansat în urmă cu un an și a fost primul model Smart pe baterii.

De altfel, cele două autovehicule vor împărtăși aceeași platformă SEA (n.n. – Sustainable Experience Architecture), care este dezvoltată de gigantul chinez Geely.

Oficialii germani au publicat câteva poze oficiale cu un exemplar al viitorului lor SUV electric camuflat. Din imaginile pe care AUTOpro.ro vi le-a prezentat în urmă cu mai bine de o săptămână, se observă că #3 seamănă foarte mult cu #1 din punct de vedere estetic.

Limbajul de design al noului automobil se caracterizează prin linii curbate, simple și fluide, și suprafețe netede. De asemenea, mașina are o alură de SUV coupe cu un parbriz înclinat și o linie a plafonului plonjată către spate și este cu 170 mm mai lung comparativ cu #1.

SUV-ul cu emisii zero de la Smart va primi aceleași sisteme de propulsie ca fratele său mai mic. Asta înseamnă că #3 va fi disponibilă în două versiuni de putere, cea mai puternică urmând să aibă 272 CP. De asemenea, va exista, se pare, și o versiune Brabus cu două motoare electrice și 428 CP.

Noul Smart #3 va fi dezvăluit în premieră pe 17 aprilie, la Salonul Auto de la Shanghai. Imediat după lansare, SUV-ul electric va fi disponibil doar în China, livrările urmând să debuteze în luna iunie. Modelul va ajunge în Europa în 2024.

Sursa: Smart

Articole similare

Porsche ar putea lansa o versiune cu două portiere a modelului Panamera

Dragos Baltateanu

Hyundai Seven Concept – nu SUV, ci SUEV!

Florin Amariei

Și Rusia va avea taxiuri autonome

Filip Sîrbu