AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul crossover electric Smart #3 va debuta oficial la Salonul Auto de la Shanghai în 17 aprilie

Luna viitoare se va împlini un an de când Smart a dezvăluit primul său model complet electric, botezat în mod sugestiv #1. Acela a fost doar primul pas în procesul de electrificare 100% a gamei deoarece marca deținută de Daimler și Geely și-a propus să lanseze câte un model în fiecare an până în 2027.

Acum, la aproape un an distanță, pe internet au apărut, cel mai probabil în mod accidental, primele imagini neoficiale cu cel de-al doilea crossover cu emisii zero, care a fost denumit în mod ciudat Smart #3. Modelul urmează să-și facă debutul în aprilie, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Smart #3 va fi construit pe aceeași platformă ca #1

Smart

În aceste fotografii se poate observa că, din punct de vedere estetic, Smart #3 seamănă izbitor cu Smart #1. Limbajul de design al noului model electric se caracterizează prin linii fluide și suprafețe netede, cu un parbriz înclinat și o linie de acoperiș care plonjează către spate.

În același timp, în funcție de versiunea aleasă, noul crossover cu emisii zero va primi un kit estetic mai agresiv. Astfel, mașina primește un spoiler frontal care găzduiește o grilă supradimensionată, în timp ce la partea posterioară regăsim un mic eleron montat deasupra lunetei și un difuzor de mici dimensiuni.

La fel ca #1, noul #3 se va baza pe aceeași platformă SEA, cu deosebirea că va fi mai mare. Ca să vă puteți face o imagine cât mai bună, trebuie să spunem că noul model va fi puțin mai scurt decât VW ID.5.

CEO-ul Smart, Dirk Adelmann, a declarat pentru publicația Automotive News că „#3 va fi mai mare, mai încăpător și mai sportiv”. De asemenea, va oferi mai mult spațiu pentru pasageri și pentru bagajele acestora.

Informațiile apărute încă de anul trecut indică faptul că #3 ar urma să primească cel puțin două versiuni de putere, ceea ce înseamnă că va avea atât o configurație cu un singur motor electric, cât și una bi-motor. Una va avea 155 CP, iar cealaltă 272 CP, ceea ce este aproape la fel cu ceea ce oferă Smart #1.

În momentul de față, Brabus oferă o versiune de performanță pentru #1, care produce 442 CP și nu ar fi exclus ca și #3 să primescă același tratament. Deocamdată, nu există informații despre baterie și autonomie.

Noul Smart #3 va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, în ziua de 17 aprilie. Vânzările vor începe la finalul anului în curent pe piața din China, urmând ca anul viitor modelul să ajungă și în Europa.

Sursa: Motor1

Articole similare

Chinezii de la Nio vor lansa în Europa modele electrice sub 30.000 de euro

Mihai Morcovescu

Jaguar lansează conceptul I-PACE – primul model electric al mărcii

administrator_autopromag

Chinezii de la Chery vor lansa în Europa trei noi mărci până la sfârșit de 2025

Mihai Morcovescu