AUTOpro
Generale Stiri

Noul Volkswagen Passat va fi vândut doar în versiune break. Livrările încep în septembrie 2023

Germanii de la Volkswagen au anunțat în mod oficial că noua generație a popularului model de clasă medie Passat va fi comercializată doar în versiune de caroserie break. Informația a fost confirmată de CEO-ul mărcii din Wolfsburg, Thomas Schafer.

Noul automobil va fi asamblat la uzina pe care VW o deține în Bratislava, iar primele livrări vor avea loc în luna septembrie. Alături de Passat break, la unitatea de producție din Slovacia va fi construită și varianta break a viitoarei generații Skoda Superb. Berlina cehă va sosi la sfârșitul acestui an.

Volkswagen a mutat producția Passat-ului din Germania în Slovacia

Volkswagen

În urmă cu un an, Volkswagen a scos din producție versiunea sedan a actualei generații Passat. De atunci, cel mai bine vândut model în Europa în segmentul D, este disponibil pe piață doar în varianta Variant (break).

Anul 2023 va aduce cu sine o nouă generație Passat, care va fi, de altfel, ultima echipată cu motoare termice. Acum, reprezentanții Volkswagen au confirmat în mod oficial că noua iterație Passat va fi disponibilă doar în această versiune de caroserie. Modelul va fi asamblat la uzina VW din Bratislava.

În paralel cu viitoarea generație Passat Variant, la fabrica slovacă va fi construită noua generație Skoda Superb, și care este planificată să-și facă debutul tot în acest an. Compania germană a decis să mute în Slovacia producția Passat-ului de la Emden (Germania) și a Skodei Superb din Kvasiny (Cehia).

Asta înseamnă că cele două modele vor fi foarte apropiate din punct de vedere tehnic. Spre deosebire de Passat, noul Superb va fi disponibil atât într-o variantă break, cât și într-una hatchback.

VW Passat a fost cel mai bine vândut model de clasă medie din Europa în 2022, cu un volum total de 66.621 de exemplare, deși valoarea a fost cu 20% mai mică decât în ​​2021. În clasament, Passat-ul a fost urmat tocmai de Superb, cu 45.042 de unități.

După cum spuneam, livrările la noul Passat Variant vor debuta în luna septembrie 2023, ceea ce înseamnă că modelul ar trebui să fie lansat cel mai târziu în vară.

Sursa: Automotive News

Articole similare

VIDEO: Renault a publicat prima imagine cu interiorul noului Espace. Modelul va fi lansat în 28 martie

Mihai Morcovescu

Final de săptămână plin de evenimente motorsport

Robert Stan

Ediție limitată pentru noul BMW Seria 8: M850i Coupe First Edition

Dragos Baltateanu