AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Noua generație Skoda Superb și Kodiak PHEV vor fi lansate în a doua jumătate a anului 2023

Cu ocazia conferinței anuale în care a prezentat rezultatele financiare din 2022, Skoda a dezvăluit următoarele lansări de modele care vor avea loc până la sfârșitul acestui an. Este vorba despre unele modele noi, dar și despre actualizări ale altor mașini din gama de la Mlada Boleaslav.

Cea mai importantă noutate pregătită de producătorul de automobile ceh constă în cea de-a treia generație a sedanului de clasă medie Superb, care va fi dezvăluită în a doua jumătate a anului curent. Aceasta va fi urmată la scurt timp de lansarea unei versiuni plug-in hybrid a SUV-ului Kodiaq.

Skoda va introduce și o versiune Kodiaq plug-in hybrid

Skoda

Anul 2023 va fi unul destul agitat pentru Skoda, asta deoarece marca deținută de Grupul Volkswagen va lansa mai multe modele, noi sau reîmprospătate.

Primele pe agenda de lucru a cehilor figurează versiunile cu facelift ale SUV-ului subcompact Kamiq și, respectiv, hatchback-ului de segment C Scala. Ambele modele vor primi o serie de actualizări atât la exterior, cât și la interior. De asemenea, Skoda va introduce în gama SUV-ului electric Enyaq echiparea de top Laurin & Klement.

Cehii au păstrat cele mai importante lansări pentru a doua jumătate a anului curent, atunci când vor sosi noua iterație Superb, precum și o versiune plug-in hybrid pentru Kodiaq (foto, sus), aceasta din urmă fiind o premieră pentru acest SUV. Începând cu noua generație, Superb nu va mai fi produs în Cehia, ci la uzina din Bratislava, alături de Volkswagen Passat Variant.

Mergând mai departe, reprezentanții mărcii au anunțat că anul viitor își va face debutul Octavia facelift. De asemenea, până în 2025, cehii vor lansa noul Elroq, succesorul electricului Citigo-e iV, care va fi poziționat în gamă sub actualul Enyaq. În plus, până în 2026 își va face apariția și un SUV cu 7 locuri, care a fost prefigurat de conceptul Vision 7S.

Președintele companiei cehe, Klaus Zellmer, a declarat cu acest prilej că mai multe informații despre viitoarele vehicule electrice vor fi oferite cu ocazia evenimentului „Explore More 2.0”, care va avea loc în luna aprilie.

Sursa: Skoda

Articole similare

Noi premianți în competiția „Cel mai 4 x 4” ediția 2016

administrator_autopromag

Antidot pentru stresul la volan

Ford dezvăluie noul Ford Focus: cel mai inovator, dinamic și fascinant Ford din toate timpurile se lansează la 20 de ani de la revoluționara primă generație

Filip Sîrbu