AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Succesorul lui Audi A4 se va numi A5, în timp ce A6 va fi redenumit A7

Recent, în industrie au circulat o serie de zvonuri care vorbeau despre planurile celor de la Audi de a schimba denumirile anumitor modele din gamă. Acum, Markus Duesmann, președintele Consiliului de Administrație Audi, a confirmat oficial această informație.

Astfel, noile generații ale modelelor A4 și A6 vor fi redenumite A5 și, respectiv A7, în timp ce numele actuale ale acestora vor fi atribuite unor viitoare modele electrice.

Audi va modifica denumirile unor modele din gamă

Audi

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în industrie au circulat zvonuri potrivit cărora viitoarea generație A4 ar putea fi redenumită A5. Noua iterație a sedanului de clasă medie va fi oferită în ambele versiuni de caroserie, sedan și break, în timp ce gama de motorizări va cuprinde variante pe benzină, diesel și hibride.

Acum, însă, șeful companiei din Ingolstadt, Markus Duesmann, a confirmat oficial această informație într-o declarație pentru publicația germană AutoBild. Oficialul Audi a făcut cunoscut faptul că A4 nu va fi singurul model din gamă care va fi rebotezat, aceeași soartă urmând să o aibă și viitoarea generație Audi A6, care se va numi A7.

Duesmann a explicat că Audi va adopta o nouă modalitate de a identifica modelele din gamă în funcție de sistemul de propulsie. Concret, automobilele care vor purta denumiri ce conțin numere impare vor fi cele echipate cu motorizări termice și hibride, în timp ce denumirile care conțin numere pare vor fi exclusiv pentru modelele electrice. Șeful Audi a mai spus că aceste modele vor primi și versiuni de performanță S și RS.

În plus, numele A4 și A6 nu vor dispărea din gamă, ci vor fi atribuite unor viitoare modele cu emisii zero. Succesorul lui A4 își va face debutul mai târziu în acest an sub forma unui automobil pur electric, care va fi poziționat sub un viitor A6 pe baterii.

Pentru a nu se crea confuzie în jurul actualelor coupe-uri A5 și A7, viitoarele versiuni nu vor mai avea motoare termice. Informații despre variantele de caroserie ale viitoarelor A5 și A7 vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Audi a anunțat recent că va lansa în următorii doi ani 20 de modele noi, mai puțin de jumătate dintre acestea urmând să fie electrice. Printre acestea își va face loc urmașul actualului A3, care va fi construit pe o platformă nouă dedicată.

Sursa: Autobild

Articole similare

Opel va avea un prototip complet autonom în 2018

Filip Sîrbu

Honda NSX 2015, preț asemănător cu 911, comportament de 458

Detalii despre conceptul Chrysler Portal autonom prezentat la CES

Filip Sîrbu