AUTOpro
Generale

Noua generație Audi A4 din 2023 va păstra motorizările diesel și benzină

audi a4 2023

În 2023, constructorul auto german Audi va prezenta o nouă generație a modelului său de succes A4. Surpriza, însă, este că va păstra în ofertă motorizările diesel și benzină!

După cum bine știu cititorii noștri, Audi a confirmat faptul că din 2026 va produce doar autovehicule complet electrice pe baterii, adică BEV-uri. Renunță și la hibride!

Noul Audi A4 va fi lansat în 2023. Acesta va rămâne pe platforma curentă cunoscută drept MLB, așadar va avea variante hibrid și plug-in hibrid. Cu toate astea, noul Audi A4 va putea fi cumpărat în 2023 și cu sisteme de propulsie exclusiv pe benzină sau motorină. CTO-ul Audi, Oliver Hoffman, a spus deja că aceste motorizări vor fi „cele mai bune pe care” le-a lansat marca până acum.

Conform oficialului, A4 este „super important” pentru Audi, așadar acesta va rămâne pe piață timp de mai mulți ani. Alături de viitorul A6, acest sedan va avea un ciclu de viață prelungit. Hoffman a spus că ambbele mașini vor fi la vânzare timp de minimum 10 ani, adică până în 2033 sau chiar 2034.

A4 ar putea renunța la standardul impus de faimosul 2 litri TSI, întrucât testele au arătat că propulsorul de 1,5 litri TSI deja este mai performant decât acest pentru alte modele din portofoliul VW precum Seat sau Skoda.

Articole similare

Limuzina Tesla Model S P85D accelerează mai bine ca un Ferrari

administrator_autopromag

Noua generație Peugeot 208 a fost lansată oficial

Dragos Baltateanu

Nissan va lansa 27 de modele electrificate până în 2030, iar 19 dintre acestea vor fi complet electrice (cu video)

Leave a Comment